A heckhez
1 kg heck (filé)
3 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk só
Az aranypanírhoz
20 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk fűszerpaprika
0.5 kk só
2 dl tej
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával.
Sós tejbe teszem egy éjszakára.
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Vegyes zöldségsalátával tálalom.
A halat előző este kivettem a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Ha ezt a zacskójából kiemelve, ellepős tejben teszi, nem lesz vízízű… Kivettem tehát a hűtőből a már kiolvadt halat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször, a zöldfűszeres kéreg elkészítéséhez vágjuk kockára a kenyeret, és tegyük a Russell Hobbs Allure mini aprító labdába. Lehet, hogy két adagban kell elvégezni. Az utolsó adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat (lehet szálkás - keszeg - is) kirántom. Hagymával rétegezem, ráöntöm a salátalét. Pár napig hideg helyen érlelem.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A halszeleteket egy tálcára fektetjük, és ha kiolvadtak, alaposan meglocsoljuk a lime levével, kicsit sózzuk. 10-15 percre állni hagyjuk. 2. Felaprítjuk a vöröshagymát, átnyomj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű