A heckhez
1 kg heck (filé)
3 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk só
Az aranypanírhoz
20 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk fűszerpaprika
0.5 kk só
2 dl tej
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával.
Sós tejbe teszem egy éjszakára.
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Vegyes zöldségsalátával tálalom.
A brokkolit, a tonhalkonzervet (a levével együtt) és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel. Fasírtgolyókat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal. Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes