Családireceptkönyv.hu

Aranypanírban sült hekkfilé


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A heckhez

1 kg heck (filé)
3 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk só

Az aranypanírhoz

20 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk fűszerpaprika
0.5 kk só
2 dl tej

Elkészítés:



A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával.
Sós tejbe teszem egy éjszakára.
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Vegyes zöldségsalátával tálalom.

Aranypanírban sült hekkfilé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Ecetes lé ecetes halhoz
Ecetes lé ecetes halhoz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli Tonhal fasírt
Brokkoli Tonhal fasírt

A brokkolit, a tonhalkonzervet (a levével együtt) és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel. Fasírtgolyókat formá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac steak
Lazac steak

A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal. Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Halászlé
Halászlé

Fazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk