A heckhez
1 kg heck (filé)
3 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk só
Az aranypanírhoz
20 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk fűszerpaprika
0.5 kk só
2 dl tej
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával.
Sós tejbe teszem egy éjszakára.
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Vegyes zöldségsalátával tálalom.
A bőrös halfilék fél órát érlelődtek a finom páclében, mialatt a köretet is előkészítettem. 3-3 perc grillezés kellett a lazacszeletek mindkét oldalának, míg a megtisztított, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpiritom a hagymát,fokhagymát.azután rádobom a megmosott rizst,sozom,borsozom és kevergetem.öntök rá forró vizet és adok hozzá vegetát. 10percig fedő alatt közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhalat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük egy-egy gerezd reszelt fokhagymával, majd a halakat tűzálló tálba tesszük. A hal mellé tesszük a felkockázott édesburgonyát, amit sózunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd helyezzük bele a sózott és borsozott lazacszeleteket. 3-4 perci...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű