Családireceptkönyv.hu

Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2db pisztráng /tisztítva/ kb.25-30dkg/db
vaj, olívaolaj, himalája só, bors
1 friss csokor koriander
1 szál rozmaring
4db citromkarika
1 szál friss kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
2db nagyobb burgonya

Salihoz:

1 db kaliforniai paprika
1 csomó újhagyma
1 csomag zöldsaláta mix
5 db koktélparadicsom

Vinegrette dressing:

1 db citrom /lének/
2 ek méz
mustár

Elkészítés:


A pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk.
Vinaigrette: egy kis fedeles üvegben összekeverjük a 3 rész olajat egy rész borecettel, sóval, mustárral és egy kevés mézzel. Alaposan összerázzuk, úgy kerül a salátára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalonnás pisztráng
Szalonnás pisztráng

A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit. A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kertész
Korhely harcsa halászlé
Korhely harcsa halászlé

Hagymákat, paprikát (zöldből csak a felét) apróra vágom, fokhagymát töröm.Az alaplé (pucolt, belezett) halait 2 cm darabokra vágom. Szalonnát zsírjára sütöm és (vagy zsíron) a zöl...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dorozsmai molnár ponty
Dorozsmai molnár ponty

A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát karikára, illetve negyedekre vágjuk, a gombát is felsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Egészben sült tengeri durbincs, langyos grillezett-p
Egészben sült tengeri durbincs, langyos grillezett-p

Grillezett-pácolt zöldségek: A cukkinit és a padlizsánt karikákra, a paprikát nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre, a gombákat csak félbe vagdossuk. Ha lehetőségünk van, akár fa...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk