1 kg harcsafilé
1 darab citrom
só
bors
15 dkg finomliszt
3 darab tojás
20 dkg zsemlemorzsa
ételízesítő
napraforgóolaj.
Görög saláta.
4 db paradicsom
2 db kisebb lila hagyma
1 db kígyóuborka
12 dkg feta sajt.
Hozzávalók az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál citromlé
1 teáskanál bazsalikom.
Mossuk meg a harcsát, távolítsuk el az uszonyokat, vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjunk rá citromlevelet, és tegyük be a hűtőbe egy órára.
A tojásokat verjük fel, adjunk hozzá ízlés szerint ételízesítőt, majd a lisztet és a zsemlemorzsát is készítsük ki egy-egy tálba. Melegítsünk bő olajat egy serpenyőben, majd forgassuk meg a harcsa szeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, majd süssük ki őket a forró olajban.
Görög saláta:
Elkészítjük az öntetet, majd ebbe rakjuk bele a felkockázott paradicsomot, lila hagymát, kígyóuborkát, feta sajtot. Összekeverjük, egy órát állni hagyjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A vajból és a lisztből közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett elkészítjük a roux-ot (kb. 10 perc). A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a kolbászt karikára. Ha kész a roux...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát finomra vágom, az olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegmosott, előzőleg besőzott haldarabokat egy fazékban feltesszük főni, a durva karikákra vágott hagymával. Kb. 15 perc múlva, mikor kijött a halzsír, ízesítjük paprikakrémmel, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromlével lecsepegtetett halat sózzuk, borsozzuk, majd a szétnyomott fokhagymával dörzsöljük be, hintsük meg a frissen aprított kaporral, lefedve egy órát pihentetjük. A zöldci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű