menu

Családireceptkönyv.hu

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastagabb húsú hal, pl. harcsa, ponty, busa stb., 1 fej vöröshagyma - lehetőleg jófajta makói, 10 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt csülök, 2 evőkanál zsíros házi tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál kiváló őrölt szegedi paprika.

Elkészítés:


A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy kiadja a színét. A halat nagyobb kockákra vágjuk és hozzátesszük a pörkölt alaphoz. Visszatesszük a tűzre és kis lángon, kis víz hozzáadásával kb. 20 perc alatt a halat puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a paprikást ne nagyon keverjük, csak a lábast forgassuk, mert a hal összetörhet. A végén hozzáadjuk a tejfölt és óvatosan keverve még egyet rottyantunk rajta.Miközben fő a hal, csuszatésztát készítünk fél kiló lisztből, 4 tojással és egy csipet sóval. Nagyobb kockára vágjuk, majd lobogó forró sós vízbe feltesszük főni. A kifőtt tésztát összekeverjük a túróval, ízlés szerint egy kis tejföllel.A kész tejfölös halpaprikást a csusza mellé szedjük

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Melyik halnak van a legkevésbé halíze?
Melyik halnak van a legkevésbé halíze?

Sok múlik az elkészítés módján Az étel jellegétől függően fűszerezhetünk fokhagymával, édesköménnyel, kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, rozmaringgal, levendulával, tár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Cajun fűszeres BBQ lazac
Cajun fűszeres BBQ lazac

Melegítsük elő a grillt 5 percig. Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket. Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Tonhalkrém
Tonhalkrém

A halat kiveszem az olajból, és a majonézzel krémesre keverem. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, olívabogyót, majd ízesítem a fűszerekkel. Hűtőben pihentetem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Borbála
Harcsafilé panko morzsában
Harcsafilé panko morzsában

A halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olvasztott vajba keverjük a fokhagymát, petrezselymet, és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben fél-egy órát pihentetjük. A lisztből, to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk