menu

Családireceptkönyv.hu

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastagabb húsú hal, pl. harcsa, ponty, busa stb., 1 fej vöröshagyma - lehetőleg jófajta makói, 10 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt csülök, 2 evőkanál zsíros házi tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál kiváló őrölt szegedi paprika.

Elkészítés:


A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy kiadja a színét. A halat nagyobb kockákra vágjuk és hozzátesszük a pörkölt alaphoz. Visszatesszük a tűzre és kis lángon, kis víz hozzáadásával kb. 20 perc alatt a halat puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a paprikást ne nagyon keverjük, csak a lábast forgassuk, mert a hal összetörhet. A végén hozzáadjuk a tejfölt és óvatosan keverve még egyet rottyantunk rajta.Miközben fő a hal, csuszatésztát készítünk fél kiló lisztből, 4 tojással és egy csipet sóval. Nagyobb kockára vágjuk, majd lobogó forró sós vízbe feltesszük főni. A kifőtt tésztát összekeverjük a túróval, ízlés szerint egy kis tejföllel.A kész tejfölös halpaprikást a csusza mellé szedjük

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Mézes, vajas, fokhagymás lazac fóliában sütve
Mézes, vajas, fokhagymás lazac fóliában sütve

A sütött előmelegítem 190 fokra. Egy tepsibe terítek egy szép nagy darab sütőfóliát, amivel lazán betakarhatom az egész halat. Egy kis lábasban közepes lángon felolvasztom a vaj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Vajon sült halfilé
Vajon sült halfilé

Kívülről és belülről is dörzsöld be a halakat, citromlével és sóval. A belsejükbe szórj összevágott petrezselymet. Ha a halak bőre száraz, nedvesítsd be egy kis tejjel. Forgasd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Harcsafilé a főszakács kedvére
Harcsafilé a főszakács kedvére

A krumplit és a hagymát felvágjuk, összedolgozzuk a sóval, a borssal, a vajjal és a kakukkfűvel. Tepsibe tesszük és letakarva 50 percig sütjük, közben meg-meg forgatjuk. A halat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Ecetes rántott hal
Ecetes rántott hal

Elkészítés: A halat sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, majd panírozzuk és kirántjuk. Elkészítjük a páclevet: vízbe ízlés szerint teszünk sót, cukrot, ecetet, babért és sok k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk