1 kg vastagabb húsú hal, pl. harcsa, ponty, busa stb., 1 fej vöröshagyma - lehetőleg jófajta makói, 10 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt csülök, 2 evőkanál zsíros házi tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál kiváló őrölt szegedi paprika.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy kiadja a színét. A halat nagyobb kockákra vágjuk és hozzátesszük a pörkölt alaphoz. Visszatesszük a tűzre és kis lángon, kis víz hozzáadásával kb. 20 perc alatt a halat puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a paprikást ne nagyon keverjük, csak a lábast forgassuk, mert a hal összetörhet. A végén hozzáadjuk a tejfölt és óvatosan keverve még egyet rottyantunk rajta.Miközben fő a hal, csuszatésztát készítünk fél kiló lisztből, 4 tojással és egy csipet sóval. Nagyobb kockára vágjuk, majd lobogó forró sós vízbe feltesszük főni. A kifőtt tésztát összekeverjük a túróval, ízlés szerint egy kis tejföllel.A kész tejfölös halpaprikást a csusza mellé szedjük
Sok múlik az elkészítés módján Az étel jellegétől függően fűszerezhetünk fokhagymával, édesköménnyel, kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, rozmaringgal, levendulával, tár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a grillt 5 percig. Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket. Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kiveszem az olajból, és a majonézzel krémesre keverem. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, olívabogyót, majd ízesítem a fűszerekkel. Hűtőben pihentetem....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olvasztott vajba keverjük a fokhagymát, petrezselymet, és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben fél-egy órát pihentetjük. A lisztből, to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű