Fagyasztott hal törzseket használtam, amit egy kicsit hagytam állni szobahőmérsékleten, de még nem engedett ki.
Pikáns, hal fűszerkeveréket készítettem:
Ezek alkotói voltak; só, egy cikk zúzott fokhagyma, bors, chili, koriander, édeskömény, rozmaring, bazsalikom, borókabogyó őrlemények egy-egy mokkáskanállal és egy evőkanál fűszerpaprika.
Ezeket vegyítettem és összekevertem egy rész kukoricaliszttel és két rész finomliszttel.
A halat irdaltam és ebben a keverékben alaposan megforgattam.
Forró, bő zsiradékban, minden oldalról megsütöttem. Papírtörlővel a fölösleges zsiradékot leitattam róla és úgy tálaltam.
A zöldségeket apró kockákra vágtam (paradicsom, paprika, uborka, retek, sajt) és sós, kapros, joghurtos öntetet készítettem hozzá.
A harcsa falatokat rövidzsiradékon elősütjük, majd a serpenyőből kiemeljük, a hagymából, szalonnából, paradicsomból, paprikából, lecsót készítünk azon a zsiradékon, amin a halat sü...
Elkészítési idő:Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hag...
Elkészítési idő: 1 óraA halszeleteket megmossuk, besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát karikára, illetve negyedekre vágjuk, a gombát is felsze...
Elkészítési idő:A halat kb. 1,5 órára a citromlével, sóval, borssal fűszerezve és jól átforgatva a hűtőben pihentetem, közben megcsinálom az alapszaftot. A szalonnát kisütöm (nem szedem ki a kisül...
Elkészítési idő: 75 min