Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pikáns sült hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:







Fagyasztott hal törzseket használtam, amit egy kicsit hagytam állni szobahőmérsékleten, de még nem engedett ki.
Pikáns, hal fűszerkeveréket készítettem:
Ezek alkotói voltak; só, egy cikk zúzott fokhagyma, bors, chili, koriander, édeskömény, rozmaring, bazsalikom, borókabogyó őrlemények egy-egy mokkáskanállal és egy evőkanál fűszerpaprika.
Ezeket vegyítettem és összekevertem egy rész kukoricaliszttel és két rész finomliszttel.
A halat irdaltam és ebben a keverékben alaposan megforgattam.
Forró, bő zsiradékban, minden oldalról megsütöttem. Papírtörlővel a fölösleges zsiradékot leitattam róla és úgy tálaltam.


A zöldségeket apró kockákra vágtam (paradicsom, paprika, uborka, retek, sajt) és sós, kapros, joghurtos öntetet készítettem hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szegedi harcsapaprikás kapros túróscsuszával
Szegedi harcsapaprikás kapros túróscsuszával

A harcsa falatokat rövidzsiradékon elősütjük, majd a serpenyőből kiemeljük, a hagymából, szalonnából, paradicsomból, paprikából, lecsót készítünk azon a zsiradékon, amin a halat sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Drávai csukasült
Drávai csukasült

Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dorozsmai molnár ponty
Dorozsmai molnár ponty

A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát karikára, illetve negyedekre vágjuk, a gombát is felsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás bakonyi módon
Harcsapaprikás bakonyi módon

A halat kb. 1,5 órára a citromlével, sóval, borssal fűszerezve és jól átforgatva a hűtőben pihentetem, közben megcsinálom az alapszaftot. A szalonnát kisütöm (nem szedem ki a kisül...

Elkészítési idő: 75 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk