½ kg halfilé
1 kis doboz tejföl
liszt
3 db tojás
zsemlemorzsa
só
ételízesítő
fehér bors
mustár
majonéz
citromlé
étolaj
olívaolaj
margarin
15 dkg trappista sajt
A halfilét szeleteljük, sózzuk. Lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Félretesszük, addig elkészítjük a tartárt. 1 evőkanál tejfölhöz ütünk 1 tojássárgáját. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A többi tejfölhöz adjuk a fehér borsot, sót, nagyon kevés kristálycukrot, 1-2 csepp citromlevet, mustárt és majonézt. Összekeverjük, betesszük a hűtőbe. Forró olajban kisütjük a halat. A sajtot lereszeljük, hozzáütjük a tojást, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen. 5 cm-es rudakat formázunk belőle, forró olajban kisütjük
1.Daráld vagy őröld a zabot finomra. 2.Egy keverőedényben keverd össze a lecsöpögtetett tonhallal, tojással, és fűszerekkel ízesítsd. 3.A tésztából formázz golyókat, majd helyezd...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA céklát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és bő, forró olajban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszerekkel jól össze dolgoztam a masszát, azután jól letakarva a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű