Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pesztós hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg fogas
2-3 evőkanál kókuszolaj
törött bors


a pesztóhoz:
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 maréknyi bazsalikomlevél
3 dkg Yungas durvára őrölt hántolt földimandula panír
3 dkg reszelt, éven túl érlelt parmezán
1 teáskanál eritrit
törött bors


a körethez:
4 bébicukkini
törött bors

Elkészítés:


A pesztó valamennyi hozzávalóját krémesre turmixoljuk. A halat 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalán átsütjük. A megmosott cukkinit spirálvágóval spagettire vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a hal sütéséből visszamaradt zsírban 3 perc alatt átpároljuk. Tálaláskor a tányér aljára a cukkini spagetti kerül. Erre tesszük a fogas szeletet, amit végül megkenünk a pesztóval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült hekk
Sült hekk

A fagyasztott halat engedjük ki. Ezt szobahőmérsékleten végezzük, ne használjunk meleg vizet vagy mikrót a folyamat gyorsítására. Számoljunk jó néhány órát az olvasztásra, a ké...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tonhal velesült burgonyával
Tonhal velesült burgonyával

A haldarabot négy szeletre vágom. Bedörzsölöm sóval, borssal és curryporral. Kisebb tepsit kiolajozok. A fűszeres halszeleteket lisztben megmártom. A burgonyát meghámozom és félbev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paradicsomos halgombóckák
Paradicsomos halgombóckák

A halfilét húsdarálón ledaráljuk. Már ekkor, a darálás közben is hozzádarálhatunk egy db kisebb vöröshagymát. Fontos, hogy a darált halhúsban a szokásosnál több vöröshagyma legyen,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyorsan pácolt tengeri hal zöldfűszeres kölessel
Gyorsan pácolt tengeri hal zöldfűszeres kölessel

Alaposan keverd össze a pác hozzávalóit. Ha dupla adagot készítesz, a felét le is fagyaszthatod a következő alkalomra. A halszeleteket forgasd meg a fűszeres pácban, majd tedd fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk