tetszés szerinti mennyiségben natúr tonhal - lehet mirelit
kevés olívaolaj
citrom
friss zöldségek, minden mennyiségben - kerüld a hüvelyes zöldségeket és a gombát
friss citrom leve
olívaolaj
Alaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss citromlevet. Pirítsd meg a tonhalat az olajon, és szórj rá borsot. Csepegtess rá citromlevet, és szórj rá egy keveset a friss fűszerekből tálalás előtt.
Kockázd fel a friss zöldségeket - legjobb a paprika, a paradicsom, az uborka, a sárgarépa, a káposzta, a zeller -, és öntsd nyakon olívaolaj és friss citrom levének keverékével.
A fejét, farkát, uszonyát levágom és a 3 liter vízbe teszem főni, alaplének. A fejéből kivágom előtte a kopoltyút és a bütyköt (középen van, fehér). Beleteszem a dinsztelt hagy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA pórét és a lazacot apróra vágom.Elkeverem a sajtkrémmel,mustárral,citromlével,fűszerekkel.Néhány órára hűtőbe teszem.Pirított kenyér-vagy bagettszeletekkel kínálom.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nyúzott harcsafilét kockára vágjuk. Sózzuk és egy fokhagymacikkel bedörzsöljük a halat. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A tisztított, kockázott burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Forrósítsuk fel a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Az egész fej fokhagymát tegyük egy darab alufóliára, locsoljuk meg 1 ek. repceolajjal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű