menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos tonhal salátával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tetszés szerinti mennyiségben natúr tonhal - lehet mirelit
kevés olívaolaj
citrom

friss zöldségek, minden mennyiségben - kerüld a hüvelyes zöldségeket és a gombát
friss citrom leve
olívaolaj

Elkészítés:


Alaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss citromlevet. Pirítsd meg a tonhalat az olajon, és szórj rá borsot. Csepegtess rá citromlevet, és szórj rá egy keveset a friss fűszerekből tálalás előtt.
Kockázd fel a friss zöldségeket - legjobb a paprika, a paradicsom, az uborka, a sárgarépa, a káposzta, a zeller -, és öntsd nyakon olívaolaj és friss citrom levének keverékével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Carpaccio tengeri fogasból
Carpaccio tengeri fogasból

A tisztított fogasfilét meghintjük őrölt fekete borssal, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, azután ebben a páclében hagyjuk egy napot érlelődni a hűtőben. A kaliforniai papr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

Zsíron vagy olajon megdinsztelem az apróra vágyott vöröshagymát, majd félrehúzom, pirospaprikázom, átkeverem, kicsit felöntöm, fűszerezem. Hozzáadom a negyedbe vágott paradicsomot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami
Avatar Kovács Zoltán Károlyné Kedvelnék Avatar Czinová Renata Kedvelnék
Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami

Tepsibe öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt,...

Elkészítési idő: 4 h
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapörkölt juhtúrós, kapros galuskával
Harcsapörkölt juhtúrós, kapros galuskával

A harcsafilét sóval bedörzsöljük és félretesszük. A szalonnát körömnyi darabokra vágjuk, kisültjük, a kisült szalonnát kiszedjük. A megpucolt vöröshagymát fin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk