menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos - vajas sült hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g tengeri halfilé
1.5 evőkanál búzaliszt
margarin
1 db citrom (héja, és leve)
1 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagymára
hal fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat.

3. Egy serpenyőben olvasszunk fel margarint, és pirítsuk meg a halat.

4. Ezután mehet hozzá a citrom reszelt héja és kifacsart leve is. 1-2 percet forraljuk. Óvatosan keverjük, a halak nehogy összetörjenek!

5. Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Azzal is átforgatjuk, és fél perc múlva le is vehetjük a tűzről!

Trükkök, tippek, praktikák:


Díszítés petrezselyemmel és citromkarikával.

Citromos - vajas sült hal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Tonhalas szendvicskrém
Tonhalas szendvicskrém

A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott hal
Rántott hal

A halat hagyjuk félig felolvadni, majd folyó víz alatt gyorsan leöblítjük. Papírtörlővel szárazra töröljük, majd besózzuk. Utána panírozzuk a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós sztrapacska harcsapaprikással
Juhtúrós sztrapacska harcsapaprikással

Hagymát megpucoljuk, majd a többi zöldséggel (paradicsom, paprika) megmossuk és felaprítjuk. Feltesszük vízforralóban forrni a vizet. Apróra kockázzuk a szalonnát. Olajon megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazac finn módra rukkolasalátával
Lazac finn módra rukkolasalátával

Lazac: 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frisse...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk