Hozzávalók a tésztához (24 cm átmérőjű pizzához):
50 gramm Nature Cookta basic Quinoa (előre ki kell mérni, majd alaposan, nagyobb mennyiségű vízben át kell mosni, lecsepegtetni),
60 gramm fehérrépa vagy paszternák (nyersen kimérve ennyi),
180 gramm víz,
50 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
5-10 gramm (ízlés szerint) Nature Cookta Himalája só,
1 mokkáskanál Nature Cookta Szódabikarbóna,
1 teáskanál bio citrom leve,
1 evőkanál Nature Cookta Kókuszolaj.
Hozzávalók a feltéthez:
fél üveg magozott, zöld olívabogyó sós lében,
1 kisebb fej vöröshagyma,
ízlés szerint Nature Cookta Himalája só,
kb. egy evőkanál Nature Cookta Kókuszolaj,
195 gramm natúr tonhal konzerv sós lében (nem olajban),
zöld vagy szárított fűszerek felaprítva: bazsalikom-oregánó-rozmaring (én zöld fűszert használtam, de akinek nincs saját kiskerti vagy nem kap a piacon, természetesen lehet szárítottat is használni),
egy maréknyi házi szalonna felkockázva.
(Persze ez ízlés dolga is, ami a képeken látszik azt én így készítettem, szempont volt az, hogy ne tartalmazzon “csucsorféléket” , azaz paradicsom-paprikát se.)
A kimért quinoa-t alaposan, nagyobb mennyiségű vízben átmossuk, lecsepegtetjük, félretesszük. A gyökérzöldségeket a kimért sós vízben puhára főzzük, majd a quinoa-val együtt krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a tápióka keményítőt is, (ha akarjuk szárított pizzafűszereket is szórhatunk bele), szódabikarbónát teszünk hozzá, amit bio citromlével kipezsegtetünk és tapadásmentes, kerek formába öntjük a tésztát (24 cm-es formát használtam) és 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre. (Ha van légkeveréses funkció akkor azt érdemes választani).
Ez idő alatt elkészítjük a feltétet: aprított hagymát párolunk kevés kókuszolajon és a lecsepegtetett tonhalat beleforgatjuk. A magozott, zöld olívabogyókat késsel elfelezgetjük, házi szalonnát szeletelünk, felkockázunk.
15 perc elteltével, (vagy amikor a teteje már kérgesedett) kivesszük és rápakoljuk az előzetesen elkészített feltétet: a vöröshagymás tonhalat legalulra, erre rá a felezett olívabogyókat, aprított zöld fűszereket és kockázott szalonna darabokat. Még kb. 15 percig sütjük, de mérsékeljük a hőmérsékletet 200 Celsius fokról kb. 160 Celsius fokra, hogy a fűszerek ne szenesedjenek rá.
Ha a quinoa-t enyhén megfőzzük mielőtt turmixoljuk, akkor nem lesz szemcsés a tészta.
A halhúst egyforma nagyságú, nagyobb kockákra vágjuk. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felengedjük. Beletesszük az ö...
Elkészítési idő:A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 lit...
Elkészítési idő: 3A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...
Elkészítési idő: