4 személyre:
4 lazac filé
1 tk paprika
1 tk cukor
½ Csésze zsírszegény margarin
1 evőkanál friss bazsalikom finomra vágva
1 evőkanál friss citromlé
1 finomra vágott újhagyma
1. Melegítsük elő a grillt 5 percig.
2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz.
3. Egy tálkában keverjük el a margarint, a citromlét, a bazsalikomot és az újhagymát.
4. Tálaláskor helyezzük a halszeletet és némi grillezett zöldséget a tálra és egy bőséges kanálnyit locsoljunk rá az öntetből.
Ha fagyasztott halat használunk, kiolvasszuk. Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Lereszelünk kb. 1 evőkanálnyi citromhéjat. Félretesszük. A citromból...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott harcsát megsózzuk, állni hagyjuk, lisztbe forgatjuk, körbesütögetjük (óvatosan, nehogy szétessen) és félrerakjuk. A szalonnát felkockázzuk, mélyebb serpenyőben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra. 2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz