menu

Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba

zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika

Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz

Elkészítés:


A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Thai halburger
Thai halburger

A halburgerhez a koriander és a chili kivételével mindent tegyél bele késes robotgépbe és aprítsd össze, többször kapcsold be, míg összeáll az egész. A végén keverd hozzá a koriand...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maria
Afrikai harcsapaprikas
Afrikai harcsapaprikas

A halat elosszor kis kockakra vagjuk , a 2 halaszle kockat keves olajba szet nyomjuk es elkeverjuk majd bele pacoljuk a halat .Kozbe a hagymat a paprikaval es a paradicsommal lefon...

Elkészítési idő: fel ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott hal sajtkrokettel, tartármártással
Rántott hal sajtkrokettel, tartármártással

A halfilét szeleteljük, sózzuk. Lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Félretesszük, addig elkészítjük a tartárt. 1 evőkanál tejfölhöz ütünk 1 tojássárgáját. Lassú tűzön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos tőkehal
Citromos tőkehal

Kapcsold be a sütőt 225 fokra. Tedd a halat egy tűzálló tálba: fűszerezd sóval, fehérborssal a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. A megmosott póréhagymát vágd fel karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk