4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba
só
zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz
A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel
A halfilét szeleteljük, sózzuk. Lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Félretesszük, addig elkészítjük a tartárt. 1 evőkanál tejfölhöz ütünk 1 tojássárgáját. Lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilet kiolvasztottam Minden szeletet kettobe vagtam Papirszalvetaval leitattam rola a vizet Soztam, borsoztam A lisztet osszekevertem a zsemlemorzsaval....fele-fele arányb...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA hecket megtisztítjuk, lemossuk, majd a fokhagymapépből, fűszerpaprikából, borsikafűből, kevés olajból ízesítőt készítünk, és a sózott halat az ízesítővel mindkét oldalon bekenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű