4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba
só
zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz
A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel
A hekktörzsek hasát vágjuk végig.Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként. A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és kukoricalisztben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.A hosszúkás szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a burgonyát. Sózzuk be a a tőkehalat, és tegyük félre amíg a burgonya fő. Keverjünk össze 2 dl borsót a többi hozzávalóval és turmixoljuk. Süsd a burgonyát bő vajban am...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes