1 kg pontyfilé,2 nagy fej hagyma,10 dkg húsos, füstölt szalonna,15 dkg natúr lecsókonzerv (vagy 3-3 db zöldpaprika és paradicsom),25 dkg gomba,0,5 l tejföl,1 csokor petrezselyemzöld,kevés piros paprika,50 dkg csusza tészta,
A halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyan felszeletelt gombát, félpuhára főzzük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 4 dl tejföllel. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval és egy tűzálló tálba, terítjük. Tetején elrendezzük a halszeleteket, a maradék tejfölbe elkeverünk 2-3 ger. lekapart fokhagymát és a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paradicsommal, paprikával díszítjük.
A halfiilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat. Légkeverésen, 180 fokon 23 perc.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tigrisrákot megpucoljuk, majd nyársra húzzuk. 2. A páchoz a fokhagymát, a gyömbért és a lime héját lereszeljük, majd a lime levét is belefacsarjuk. Sózzuk és olívaolajat ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű