1 kg pontyfilé,2 nagy fej hagyma,10 dkg húsos, füstölt szalonna,15 dkg natúr lecsókonzerv (vagy 3-3 db zöldpaprika és paradicsom),25 dkg gomba,0,5 l tejföl,1 csokor petrezselyemzöld,kevés piros paprika,50 dkg csusza tészta,
A halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyan felszeletelt gombát, félpuhára főzzük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 4 dl tejföllel. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval és egy tűzálló tálba, terítjük. Tetején elrendezzük a halszeleteket, a maradék tejfölbe elkeverünk 2-3 ger. lekapart fokhagymát és a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paradicsommal, paprikával díszítjük.
Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk. Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz). A többi burgonyát megpucoljuk és feldara...
Elkészítési idő: 60 percA filézett halat felkockázzuk ,a hal sűrítménnyel együtt oda rakjuk főni a fűszerekkel ízesítjük,citrom levet adunk hozzá,ha felfőtt és a halunk is megpuhult a tejföllel elkeverjük...
Elkészítési idő:Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ. A füstölt sz...
Elkészítési idő: