menu

Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai molnárponty


Írta:

Elk. idő: 1,10 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pontyfilé,2 nagy fej hagyma,10 dkg húsos, füstölt szalonna,15 dkg natúr lecsókonzerv (vagy 3-3 db zöldpaprika és paradicsom),25 dkg gomba,0,5 l tejföl,1 csokor petrezselyemzöld,kevés piros paprika,50 dkg csusza tészta,


Elkészítés:


A halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyan felszeletelt gombát, félpuhára főzzük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 4 dl tejföllel. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval és egy tűzálló tálba, terítjük. Tetején elrendezzük a halszeleteket, a maradék tejfölbe elkeverünk 2-3 ger. lekapart fokhagymát és a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paradicsommal, paprikával díszítjük.

Dorozsmai molnárponty

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Mediterrán tonhal steak
Mediterrán tonhal steak

A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát. Amíg hal sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Harcsapaprikás túróscsuszával
Harcsapaprikás túróscsuszával

A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsöpögtetem, egy tálba teszem, és villával összetöröm. Meglocsolom citromlével, sózom, borsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, és a halhoz keverem. Hozzáadom az apr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Hal kapor mártással
Hal kapor mártással

,a halat be sózom roston meg sütőm,vagy ki rántom,az olajat fel teszem a tűzhelyre bele teszem a lisztet és az apróra vágott kaprot,világosra piritóm,majd fel öntöm a húslevessel,b...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk