Hozzávalók:
4-5 szelet lazacfilé
1/2 tk. só
1/2 tk. bors
1/2 tk. citrombors
1/4 tk. őrölt paprika
1 tk. őrölt kömény
A zöldségekhez:
kevés kókuszolaj
1/2 szál póréhagyma vagy 1 kisebb fej lila hagyma
1/2 fej karfiol
1 kisebb édesburgonya
1-2 szál paszternák
só, bors
2 dl mandula tejszín (más paleo tejszín, kókuszkrém is jó)
2 nagy ek. nyílgyökérpor
1 ek. citromlé
pár szál petrezselyem apróra vágva
A zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 20 percig. A fűszereket a lazachoz vegyítsd el, majd alaposan dörzsöld be vele a filéket. Ha van mozsarad, akkor egész köményt használj és frissen törd össze, sokkal finomabb lesz. 20 perc után vedd le a fóliát a zöldségekről, a mandulatejszínt keverd el a nyílgyökérporral, öntsd a zöldségekre. A tetejére tedd rá a fűszeres lazacfiléket és már fólia nélkül tedd vissza a sütőbe kb 20 percre. Ezalatt a zöldségek is megpuhulnak, a hal is megsül és a szósz is besűrűsödik. A végén locsold meg citromlével, szórd rá az apróra vágott petrezselymet.
A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tepsit kivajazni, amiben elfér a hal. 2. A halat mindkét oldalán, több helyen mélyebben bevágni. 3. Sózni, borsozni kívül-belül. 4. A vajat és a fokhagymát összekeverni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyan bedörzsöljük mindkét oldalát a lazacnak sóval, őrölt fehérborssal. Fedett dobozban egy napra hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, intenzív hőfokon, fedő alatt pirosra sütjük r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA halat kb. 1,5 órára a citromlével, sóval, borssal fűszerezve és jól átforgatva a hűtőben pihentetem, közben megcsinálom az alapszaftot. A szalonnát kisütöm (nem szedem ki a kisül...
Elkészítési idő: 75 min Nehézség: Közepes