menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes zöldségágyon sült lazac


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4-5 szelet lazacfilé
1/2 tk. só
1/2 tk. bors
1/2 tk. citrombors
1/4 tk. őrölt paprika
1 tk. őrölt kömény


A zöldségekhez:
kevés kókuszolaj
1/2 szál póréhagyma vagy 1 kisebb fej lila hagyma
1/2 fej karfiol
1 kisebb édesburgonya
1-2 szál paszternák
só, bors
2 dl mandula tejszín (más paleo tejszín, kókuszkrém is jó)
2 nagy ek. nyílgyökérpor
1 ek. citromlé
pár szál petrezselyem apróra vágva

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 20 percig. A fűszereket a lazachoz vegyítsd el, majd alaposan dörzsöld be vele a filéket. Ha van mozsarad, akkor egész köményt használj és frissen törd össze, sokkal finomabb lesz. 20 perc után vedd le a fóliát a zöldségekről, a mandulatejszínt keverd el a nyílgyökérporral, öntsd a zöldségekre. A tetejére tedd rá a fűszeres lazacfiléket és már fólia nélkül tedd vissza a sütőbe kb 20 percre. Ezalatt a zöldségek is megpuhulnak, a hal is megsül és a szósz is besűrűsödik. A végén locsold meg citromlével, szórd rá az apróra vágott petrezselymet.

Krémes zöldségágyon sült lazac

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Halászlé
Halászlé

A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tengeri halfilé mustárral
Tengeri halfilé mustárral

A halszeleteket jól megmossuk és megszárítjuk. Bekenjük mustárral és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevésolajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Mikor megsült, levesszük a tűzrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre
Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre

A pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk. Vinaigrette: egy kis f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ropogós tőkehal zöldborsópürével
Ropogós tőkehal zöldborsópürével

A borsópüré elkészítése: Hámozd meg a burgonyát (de akár rajta is hagyhatod a héját), vágd 2 cm-es kockákra, sós vízben, közepes lángon kezdd el főzni. Vágd le, és dobd ki a bro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk