Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg harcsafilé
2 ek liszt
10 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna
2 ek sertészsír
1 fej kockára vágott vöröshagyma
4 tk pirospaprika
1 db nagy paradicsom
50 dkg csuszatészta
10 dkg kockázott bacon
25 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl



Elkészítés:


Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a besózott, és lisztben átforgatott harcsaszeleteket. Vegyük ki a halat a zsírból, és vágjuk 2 centiméteres kockákra.
A paprikás alaphoz pároljuk üvegesre a hagymát a visszamaradt zsírban. Adjuk hozzá, és futtassuk meg a pirospaprikát. Engedjük fel kevés vízzel, adjuk hozzá és főzzük el benne az apróra vágott pucolt paradicsomot. Ezután adjuk hozzá a tejföl felét, és főzzük további 5 percig.
Óvatosan keverjük bele a paprikás szószba a halat, és keverés nélkül, rázogatva főzzük még legalább tíz percig.
Mindezzel párhuzamosan főzzük megfelelően megsózott forró vízben 8 percig a csuszát. Szűrjük le és a túróval és a maradék tejföl felével együtt keverjük össze egy sütőedényben az előzőleg kiolvasztott bacon kockákkal és azok zsírjával. Tegyük sütőbe és süssük enyhén ropogósra.
Tálaláskor tegyük a maradék tejfölt és a szalonnapörcöt a csuszára és a harcsapaprikásra.

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Halászlé
Halászlé

http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/12/halle-halaszle.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás hal
Paprikás hal

A halat előző nap kivesszük és fel engedjük.1 órára be áztatjuk tejbe majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.Picit sózzuk.A lisztet jól elkeverjük a paprikával,bele forgatjuk a h...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres hal
Fűszeres hal

A halat befűszerezzük, majd a kiolajozott tepsire rakjuk. Minden szelet tetejére hagymát(pórékarika), és vajszeleteket teszünk,majd megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk