60 dkg harcsafilé
2 ek liszt
10 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna
2 ek sertészsír
1 fej kockára vágott vöröshagyma
4 tk pirospaprika
1 db nagy paradicsom
50 dkg csuszatészta
10 dkg kockázott bacon
25 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl
só
Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a besózott, és lisztben átforgatott harcsaszeleteket. Vegyük ki a halat a zsírból, és vágjuk 2 centiméteres kockákra.
A paprikás alaphoz pároljuk üvegesre a hagymát a visszamaradt zsírban. Adjuk hozzá, és futtassuk meg a pirospaprikát. Engedjük fel kevés vízzel, adjuk hozzá és főzzük el benne az apróra vágott pucolt paradicsomot. Ezután adjuk hozzá a tejföl felét, és főzzük további 5 percig.
Óvatosan keverjük bele a paprikás szószba a halat, és keverés nélkül, rázogatva főzzük még legalább tíz percig.
Mindezzel párhuzamosan főzzük megfelelően megsózott forró vízben 8 percig a csuszát. Szűrjük le és a túróval és a maradék tejföl felével együtt keverjük össze egy sütőedényben az előzőleg kiolvasztott bacon kockákkal és azok zsírjával. Tegyük sütőbe és süssük enyhén ropogósra.
Tálaláskor tegyük a maradék tejfölt és a szalonnapörcöt a csuszára és a harcsapaprikásra.
A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével. Tegyük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTávolítsd el a hal bőrét egy éles késsel, majd szálkázd ki. Tapogasd ki a szálkákat, és csipesszel szedd ki őket. Nem lesz nehéz dolgod, mert a lazac szálkái nagyok. Arra ügyelj cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyúzott harcsafilét kockára vágjuk. Sózzuk és egy fokhagymacikkel bedörzsöljük a halat. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A tisztított, kockázott burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Főzd meg a tojásokat: Tedd a tojásokat egy lábasba, öntsd fel vízzel, és forrald fel. Főzd őket 10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. 2. Készítsd el a tonhalas kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű