menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg harcsafilé
2 ek liszt
10 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna
2 ek sertészsír
1 fej kockára vágott vöröshagyma
4 tk pirospaprika
1 db nagy paradicsom
50 dkg csuszatészta
10 dkg kockázott bacon
25 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl



Elkészítés:


Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a besózott, és lisztben átforgatott harcsaszeleteket. Vegyük ki a halat a zsírból, és vágjuk 2 centiméteres kockákra.
A paprikás alaphoz pároljuk üvegesre a hagymát a visszamaradt zsírban. Adjuk hozzá, és futtassuk meg a pirospaprikát. Engedjük fel kevés vízzel, adjuk hozzá és főzzük el benne az apróra vágott pucolt paradicsomot. Ezután adjuk hozzá a tejföl felét, és főzzük további 5 percig.
Óvatosan keverjük bele a paprikás szószba a halat, és keverés nélkül, rázogatva főzzük még legalább tíz percig.
Mindezzel párhuzamosan főzzük megfelelően megsózott forró vízben 8 percig a csuszát. Szűrjük le és a túróval és a maradék tejföl felével együtt keverjük össze egy sütőedényben az előzőleg kiolvasztott bacon kockákkal és azok zsírjával. Tegyük sütőbe és süssük enyhén ropogósra.
Tálaláskor tegyük a maradék tejfölt és a szalonnapörcöt a csuszára és a harcsapaprikásra.

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsöpögtetem, egy tálba teszem, és villával összetöröm. Meglocsolom citromlével, sózom, borsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, és a halhoz keverem. Hozzáadom az apr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac szelet wellington módra
Lazac szelet wellington módra

A lazac filét előző este 3 hosszúkás darabra vágtam, megsóztam és beborsoztam a citromborssal. A gombát apróra vágtam, az újhagymát felkarikáztam és és kevés olajon mindkettőt meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rákok koktélszószban
Rákok koktélszószban

A tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Túrós tonhalfasírt
Túrós tonhalfasírt

Mindent összegyúrunk, majd fasírtokat formázunk belőle és olajspray-vel befújt szilikonos lapon, 200 fokon alsó-felső sütésen készre sütjük (félidőben megfordítjuk).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk