menu

Családireceptkönyv.hu

Marokkoi csipős hal(sütőm titka)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy fel hagymat 5 ek olivaolajon megfonnyasztunk,hozzaadunk 6-7 cikk fokhgaymat, 1 kaliforniai paprikat csikokra vagva. Par percig egyutt dinszteljuk, majd hozzaadunk 3 kockara vagott paradicsomot. Tovabb fozzuk, eloszor fedo nelkul, majd par perc mulva ratszeeuk a fedot es ugy fozzuk tovabb. Hozzaadunk 1/4 pohar olajat (en olivat hasznaltam) amibe bele keverek 2 kk edes pirospaprikat es 1 kk csipor pirospaprikat.Raontom a dinsztelt hagymara,paprikara, paradicosmra. Fozomkicsit egyutt es adok hozza egy kicsi vizet is. Mikor mar minden zoldseg megpuhult, belteszem az elozoleg citromleben aztatott halszeleteket, es adok hozza 1 kk romai komenyt es 1/2 kk orolt komenymagot. Befedem az labast es kb 20 percig fozom az egeszet egyutt , tobbszor meglocsova a halat a szafttal. Koret tetszes szerint. Rizs, burgonya egyarant paszol hozza. Sot a friss kenyer is tokeletes

Elkészítés:


Egy fel hagymat 5 ek olivaolajon megfonnyasztunk,hozzaadunk 6-7 cikk fokhgaymat, 1 kaliforniai paprikat csikokra vagva. Par percig egyutt dinszteljuk, majd hozzaadunk 3 kockara vagott paradicsomot. Tovabb fozzuk, eloszor fedo nelkul, majd par perc mulva ratszeeuk a fedot es ugy fozzuk tovabb. Hozzaadunk 1/4 pohar olajat (en olivat hasznaltam) amibe bele keverek 2 kk edes pirospaprikat es 1 kk csipor pirospaprikat.Raontom a dinsztelt hagymara,paprikara, paradicosmra. Fozomkicsit egyutt es adok hozza egy kicsi vizet is. Mikor mar minden zoldseg megpuhult, belteszem az elozoleg citromleben aztatott halszeleteket, es adok hozza 1 kk romai komenyt es 1/2 kk orolt komenymagot. Befedem az labast es kb 20 percig fozom az egeszet egyutt , tobbszor meglocsova a halat a szafttal. Koret tetszes szerint. Rizs, burgonya egyarant paszol hozza. Sot a friss kenyer is tokeletes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ

Süssünk… 1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket. 2. Sós vízben megfőzzük a ri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paella tengergyümölcseivel
Paella tengergyümölcseivel

Egy paella-serpenyőt (38 cm-es átmérőjű) felforrósítok, annyi olívaolajat öntök bele, hogy ellepje az alját, majd beledobálom a nagyobb darabokra vágott hagymát, kápia paprikát. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült pisztráng
Sült pisztráng

Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész...

Elkészítési idő: 20 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres, morzsás lazac
Fűszeres, morzsás lazac

A fűszeres morzsához a vajat felolvasztjuk. A vajhoz adjuk a morzsát, hozzáreszeljük a citrusok héját és a friss gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés chilipelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk