Családireceptkönyv.hu

Hal steak salátával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db 25 dkg-os harcsa filé
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
8 dkg vaj
kevés olívaolaj

bors
póréhagyma
paradicsom
vegyes saláta
1/2 dl fehér balzsamecet
tarka bors
1 kávéskanál szárított oregánó
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS:
A halhúsról vágjuk le a felső és alsó végeket, mert csak a vastagabb húsra van szükségünk, a többi mehet a fagyasztóba egy későbbi halászléhez.

Középtájon így is kicsit vastagabb lesz a halfilénk, ezért itt ejtsünk rajta 2-3 bemetszést, hogy az a rész is hamar átsüljön. Sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a fél citrom levét, majd bedörzsöljük kevés összezúzott fokhagymával. 10 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés vajat és olívaolajat teszünk bele és a halszeleteket oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Egy kisebb edényben felolvasztjuk a maradék vajat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a maradék 2 gerezd fokhagymát és befacsarjuk fél citrom levét. A tűzről levéve beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

A salátákat nagyobb darabokra tépkedjük, a pórét vékony karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Összekeverjük, kevés tarka borssal és oregánóval hintjük meg és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Tálaláskor egy kupac salátát teszünk a tányérra, mellé tesszük a halat, amit meglocsolunk a vajas öntettel.

(Aki szereti a halon a bőrt, nyugodtan hagyja rajta, mert ropogósra pirul.)

Hal steak salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Toszkán halleves
Toszkán halleves

Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsahalászlé
Harcsahalászlé

A harcsát kifilézem. A filét közepes kockákra vágom, kicsit sózom és félreteszem. A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazactatár
Lazactatár

A pórét és a lazacot apróra vágom.Elkeverem a sajtkrémmel,mustárral,citromlével,fűszerekkel.Néhány órára hűtőbe teszem.Pirított kenyér-vagy bagettszeletekkel kínálom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szuper görög stílusú ráksaláta spagettivel
Szuper görög stílusú ráksaláta spagettivel

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük. (Sót és olajat viszont ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk