320 g konzerv tonhal
300 g spagetti
só
bors
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
200 g passata (passzírozott paradicsom)
1 mk szárított oregánó
parmezán
A spagettit sós vízben kifőzzük és kb. 1 decit félre rakunk a főzővizéből. Közben elkészítjük a mártást: olívaolajon egy serpenyőben 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A tonhalkonzervről leöntjük a levét/olajat és rádobjuk a fokhagymás alapra. 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és felöntjük a passatáaval. Elkeverjük és további 3 percig forraljuk. Beleöntjük a tészta főzőlevét és miután újra felaforr, belerakjuk a kifőtt tésztát, elzárjuk. Ízlés szerint tehetünk bele reszelt parmezánt és tálalásnál locsoljunk rá egy kevés olívaolajat.
1. Tűzálló tálban 4 dkg vajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. 2. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük. 3. Egy tepsibe tesszük a hagymak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hallal törődj. Ha sikerült megtisztítani, tedd félre a halikrát és a tejet, de nehogy megsózd! A halat viszont irdald be, szeleteld fel, és sózd meg ízlésed szerint. Eztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott halat engedjük ki. Ezt szobahőmérsékleten végezzük, ne használjunk meleg vizet vagy mikrót a folyamat gyorsítására. Számoljunk jó néhány órát az olvasztásra, a ké...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű• A halat megtisztítjuk, 3 cm-es szeletekre vágjuk. • Kb. 6-8 literes fazékba beleöntjük az olajat, amiben a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük...
Elkészítési idő: 2 - 50 perc Nehézség: Közepes