menu

Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba

zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika

Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz

Elkészítés:


A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel.

Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Pácolt hal
Pácolt hal

A megtisztított halat jó két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban kisütjük. Ezután elkészítjük a páclevet. Hagyományos salátalevet készítü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Harcsapaprikás túrós csuszás rétessel
Harcsapaprikás túrós csuszás rétessel

A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a Knorr halászlé kockát, a paprikát, majd 1 dl vízzel felengedjük, átforralj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Halas tészta
Halas tészta

A tésztát a szokásos módon feltesszük főni. Közben elkészítjük a halas mártást. A halkonzervet az olajjal együtt lábosba tesszük és átpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Aranypanírban sült hekk
Aranypanírban sült hekk

filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával. Sós tejbe teszem egy éjszakára. A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem. A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk