4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba
só
zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz
A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel.
A halfilét hosszú szeletekre felvágjuk, enyhén besózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás majd panko morzsa. Felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével locsoljuk, 1 órát állni hagyjuk. Utána mindkét oldalát kevés margarinon megsütjük, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. 3 tojás sárgáját si...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: KönnyűA halat kiveszem az olajból, és a majonézzel krémesre keverem. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, olívabogyót, majd ízesítem a fűszerekkel. Hűtőben pihentetem....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lazacot sózzuk, borsozzuk. Egyprítógépben összekeverjük a magokat, mustárt, citromlét és petrezselymet majd a morzsát. A masszát rányomkodjuk a halra, végül olajjal és citromléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű