Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet ponty patkó
30 dkg gomba

zsemlemorzsa
kókusz zsír a sütéshez
1 nagy pohár tejföl
2 ekanál liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika

Palacsinta metélthez:
20 dkg liszt
2 tojás
szénsavas víz

Elkészítés:


A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk.
Zsírozott jénaiba csigaformában helyezzük le a metélteket.
A pontyszeleteket, sózva, zsemlemorzsázva kisütjük.
Pörköltalapot készítünk bő lével, a feldarabolt gombát beletesszük, összefőzzük, behabarjuk, majd a jénaiban elhelyezett metéltre öntjük.
Tetejére helyezzük a megsütött pontyszeleteket. Ha lehetőség van rá, az egészet sütőbe helyezve összesütjük, de e nélkül is fogyasztható. A tetejét díszítjük citromkarikával és petrezselyem zölddel.

Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Garnélarák mimóza tojással..nagy fiam receptje
Garnélarák mimóza tojással..nagy fiam receptje

a tojásokat keményre főzzük ..a garnéla rákokat olajon megpároljuk..a salátához a zöldségeket megpucoljuk majd csíkokra szeljük és kicsit megsózzuk és olíva olajjal összekeverjük.....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazac puffer
Lazac puffer

1. Vágjuk a lazac filét apróra, verjük a tojást, amíg habos, vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. 2. Keverjünk össze mindent egy tálban, ízesítsük a fűszerekkel és a mustárral. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricalisztben sült pisztráng citromos fokhagymáva
Kukoricalisztben sült pisztráng citromos fokhagymáva

Elkészítés A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és kukoricalisztben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.A hosszúkás szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Pesztós hal
Pesztós hal

A pesztó valamennyi hozzávalóját krémesre turmixoljuk. A halat 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalán átsütjük. A megmosott cukkinit spirálvágóval spagettire vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk