Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 darab pisztráng, só, bors, a puszlikához: 1 liter víz, só, kb. 30 dkg kukoricadara; a muzsdéjhoz: fél fej fokhagyma, 1 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, víz.

Elkészítés:


A pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn áttörjük. Egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk az olajat és a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyire sűrűre szeretnénk. A puliszkához a vizet megsózzuk, egy üstben felforraljuk, a forrásban lévő vízbe adagoljuk a puliszkalisztet. A puliszkaliszt kúpszerű alakban összegyűl, majd kevés vizet leöntünk róla, és elkezdjük kavarni, addig kavarjuk, amíg kemény és összeálló masszát kapunk. Ezután deszkára kiborítjuk és cérnával szeleteljük.

Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Lazacpisztráng citromosan
Lazacpisztráng citromosan

Jól megmosom a halszeleteket. Csipesszel kiszedem a szálkákat. alaposan bedörzsölöm tengeri sóval és durvára őrölt borssal. 2 citrom héját lereszelem és azzal is bekenem a halszele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krémes szószban sült rák (Sóbors)
Krémes szószban sült rák (Sóbors)

Tegyük a rákot és az apróra vágott fokhagymát egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá olívaolajat, forgassuk össze és tegyük félre 20 percre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Halászlé
Halászlé

A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes-fokhagymás lazac
Mézes-fokhagymás lazac

1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot. 2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben. 3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk