4 személyre:
4 lazac filé (egyenként 150-200 g)
1 teáskanál szárított oregánó
¼ Teáskanál őrölt paprika
¼ Teáskanál szárított kakukkfű
¼ Teáskanál feketebors
¼ Teáskanál Cayenne bors
Olívaolaj
Melegítsük elő a grillt 5 percig.
Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket.
Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük rá a fűszeres lazac szeleteket. Süssük 2-3 percig mindkét oldalát, amíg a hal átsül és omlós lesz. Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Friss salátával, főtt újburgonyával és citromkarikával szervírozzuk.
A négy adag rák négy kis külön fólia-csomagban készül majd el. Csomagonként tépjetek le egy kb. 50 cm-es alufóliát, hajtsátok félbe, terítsétek rá egy levesestányérra és nyomjátok...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kb. 20-25 dkg-s lazacfilét bőréig bevágom és szétnyitom. Besózom mindkét oldalát, frissen őrölt tarka borssal és provence-i fűszerkeverékkel megszórom. Szárított chili-vel alap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk. Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kimért quinoa-t alaposan, nagyobb mennyiségű vízben átmossuk, lecsepegtetjük, félretesszük. A gyökérzöldségeket a kimért sós vízben puhára főzzük, majd a quinoa-val együtt krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű