menu

Családireceptkönyv.hu

Afrikai harcsa tejszínszószban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


afrikai harcsa
só, bors, citromlé
2 ek olaj

tejszín
1 tojássárgája
só, bors, citromlé, fokhagyma, petrezselyem

Elkészítés:


A sózott, borsozott halat megcsorgatjuk egy kis citromlével, kevés olajon megsüssük. A zsírjába beleöntjük a tejszínt, tojássárgáját, citromlevet, sót, borsot. összeforraljuk, bele a petrezselyemzöld. Ezzel a szósszal tálaljuk a halat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Sült hekk, retró
Sült hekk, retró

A hekkhalakat rávesszük egy éjszakai fürdőzésre, amit félliternyi, sóval és zúzott fokhagymával tuningolt tejben ejtenek meg. Sütés előtt a maradék 2 dl tejbe belekeverjük a 20 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Halászlé
Halászlé

A hagyományos recept szerint a halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a halfejekkel és farkakkal együtt 1 óráig lassan f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tonhalfasírt
Tonhalfasírt

A hozzávalakókat egy kanállal összekevejük, kb. 60 percre hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat, majd kb. egy-egy (csapott) evőkanálnyi adagokban ki...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtba bujt halfilé
Sajtba bujt halfilé

A halfilét vágjuk egyforma szeletekre és sóval őrölt borssal meghintve, citromlével meglocsolva legalább fél órát érleljük. A halszeletek mindkét oldalát forró margarinban megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk