1 db kb. 3 kg-os ponty
2 fej fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál só
3 dl olaj
1 dl víz
A megtisztított hal fejét-farkát levágjuk /a keserűfogát eltávolítjuk/, kívül-belül besózzuk. Az egyik oldalát a gerincéig beirdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a pirospaprikával összekeverjük, majd a vágatokba töltjük. Egy tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, erre rátesszük a halat, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor az olajos lével meglocsolgatjuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes uborka illik hozzá.
A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, rá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAlulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az önte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa fából készült nyársat használunk, áztassuk vízbe 30 percre, mielőtt ráhúzzuk a garnélát. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az aprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot, ezzel a lecsós alap készül. A harcsát szeletekre vagy kock...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű