menu

Családireceptkönyv.hu

Balatoni halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az alapléhez:
900 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr), 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 6 fej vöröshagyma, 1 teáskanál egész feketebors, 10 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 3 teáskanál só, 2 db halászlékocka
A befejezéshez:
kb 0.7 l víz, 600 g halfilé (ponty)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsom paszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A halfilét csíkikra szeleteljük.Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc. A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egyenlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erős paprika is kéznél!

Balatoni halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Citromos vajas sült hal
Citromos vajas sült hal

A halfilét kockázd fel nagyobb darabokra. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal. A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe. Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült pisztráng mandulával
Sült pisztráng mandulával

Elkészítése: 1. A pisztrángokat kívül és belül is dörzsöld be citromlével és sóval. Forgasd meg a halakat lisztben, és a felesleges lisztet rázd le. 2. Egy serpenyőben hevíts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos nyelhal
Citromos nyelhal

A citromlével lecsepegtetett halat sózzuk, borsozzuk, majd a szétnyomott fokhagymával dörzsöljük be, hintsük meg a frissen aprított kaporral, lefedve egy órát pihentetjük. A zöldci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Alaszkai tőkehalfilé baconbe tekerve, zöldfűszerekke
Alaszkai tőkehalfilé baconbe tekerve, zöldfűszerekke

1. A tőkehalfilét lemosom, és meghintem az összes fűszerrel mindkét oldalát. A sóból csak nagyon keveset használok, mert a szalonna sós. 2. Egy sütőtálat kibélelek sütőpapírral, e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk