Családireceptkönyv.hu

Balatoni halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az alapléhez:
900 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr), 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 6 fej vöröshagyma, 1 teáskanál egész feketebors, 10 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 3 teáskanál só, 2 db halászlékocka
A befejezéshez:
kb 0.7 l víz, 600 g halfilé (ponty)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsom paszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A halfilét csíkikra szeleteljük.Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc. A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egyenlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erős paprika is kéznél!

Balatoni halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pácolt lazac
Pácolt lazac

A bőrös halfilék fél órát érlelődtek a finom páclében, mialatt a köretet is előkészítettem. 3-3 perc grillezés kellett a lazacszeletek mindkét oldalának, míg a megtisztított, a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos Salsa halra
Citromos Salsa halra

A hozzávalókat egészen apróra vágjuk. Grillezett hal tetejére kitűnő

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac kapros vajmártással és céklás-tormás bulgurral
Lazac kapros vajmártással és céklás-tormás bulgurral

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2 A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy 20×25 cm-es tepsiben összekeverjük a bulgurral. Sózzuk, borsozzuk, majd a vízforralóból felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal
Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal

Hevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk