Az alapléhez:
900 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr), 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 6 fej vöröshagyma, 1 teáskanál egész feketebors, 10 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 3 teáskanál só, 2 db halászlékocka
A befejezéshez:
kb 0.7 l víz, 600 g halfilé (ponty)
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsom paszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A halfilét csíkikra szeleteljük.Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc. A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egyenlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erős paprika is kéznél!
A bőrös halfilék fél órát érlelődtek a finom páclében, mialatt a köretet is előkészítettem. 3-3 perc grillezés kellett a lazacszeletek mindkét oldalának, míg a megtisztított, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egészen apróra vágjuk. Grillezett hal tetejére kitűnő
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2 A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy 20×25 cm-es tepsiben összekeverjük a bulgurral. Sózzuk, borsozzuk, majd a vízforralóból felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes