Az alapléhez:
900 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr), 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 6 fej vöröshagyma, 1 teáskanál egész feketebors, 10 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 3 teáskanál só, 2 db halászlékocka
A befejezéshez:
kb 0.7 l víz, 600 g halfilé (ponty)
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsom paszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A halfilét csíkikra szeleteljük.Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc. A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egyenlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erős paprika is kéznél!
A vöröshagymát és a fokhagymát apró vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. A harcsafilét ízlés szerint kockázzuk fel. Egy edénybe öntsük bele az olaj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütött előmelegítem 190 fokra. Egy tepsibe terítek egy szép nagy darab sütőfóliát, amivel lazán betakarhatom az egész halat. Egy kis lábasban közepes lángon felolvasztom a vaj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű