1 jókora tisztított tengeri hal (lazac-pisztráng, 1,2 kg 2 főre)
3-4 citrom
Friss zöldfűszerek (bazsalikom,petrezselyem,kapor,koriander,babér)
1-2 gerezd fokhagyma
2kg.durva tengeri só
Alufólia
A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, ráfektetjük a fűszerekkel teletömött halat. A maradék sót a tetejére szórjuk és a kilógó fóliát a só és a tepsi fala közé gyömöszöljük. Ez rögzíti a halat oldalirányból. A tetejét megspricceljük vízzel, hogy megkérgesedjen. Az előmelegített sütő középső rácsán süssük a legmagasabb fokozaton 500grammonként kb. 10 percig. Sütés után hagyjuk kb.negyed órát pihenni, majd óvatosan törjük fel a sókérget úgy,hogy a hal bőrét ne sértsük meg és tálaljuk zöldfűszeres újburgonyával, salátával, kenyérrel, mártással, ízlés szerint.
A sütött előmelegítem 190 fokra. Egy tepsibe terítek egy szép nagy darab sütőfóliát, amivel lazán betakarhatom az egész halat. Egy kis lábasban közepes lángon felolvasztom a vaj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűDolgozzuk őssze az ősszes alapanyagot.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTegyük a lazacszeleteket egy zárható zacskóba. Egy mérőedényben készítsük el a pácot. A fokhagymát és a gyömbért vágjuk fel apróra, keverjük hozzá a pirospaprikát, a szójaszószt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent előre összevágok, bedobom a forró serpenyőbe, amikor megpirult, megsózom, megszóróm a pirospaprikával, ráteszem a sűrű tejfölt. Elkeverem, beforralom. Az egész nem több, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű