1 jókora tisztított tengeri hal (lazac-pisztráng, 1,2 kg 2 főre)
3-4 citrom
Friss zöldfűszerek (bazsalikom,petrezselyem,kapor,koriander,babér)
1-2 gerezd fokhagyma
2kg.durva tengeri só
Alufólia
A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, ráfektetjük a fűszerekkel teletömött halat. A maradék sót a tetejére szórjuk és a kilógó fóliát a só és a tepsi fala közé gyömöszöljük. Ez rögzíti a halat oldalirányból. A tetejét megspricceljük vízzel, hogy megkérgesedjen. Az előmelegített sütő középső rácsán süssük a legmagasabb fokozaton 500grammonként kb. 10 percig. Sütés után hagyjuk kb.negyed órát pihenni, majd óvatosan törjük fel a sókérget úgy,hogy a hal bőrét ne sértsük meg és tálaljuk zöldfűszeres újburgonyával, salátával, kenyérrel, mártással, ízlés szerint.
A sütéshez használt mennyiségű olajba belereszeljük a citrom héjjét és a fokhagyma gerezdeket, belekeverjük a finomra aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Ebben a pácban úszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pontyfilé bőrét lefejtjük, majd a halhúst 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát 2-3 milliméterenként mélyen beirdaljuk. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a harcsát, távolítsuk el az uszonyokat, vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjunk rá citromlevelet, és tegyük be a hűtőbe egy órára. A tojáso...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és a főzőlevet is félretesszük. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű