Családireceptkönyv.hu

Thai halburger


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A halburger hozzávalói:
kb. 60 dkg fehér húsú halfilé (nálam tőkehal)
2 szál újhagyma apróra vágva
1/2 lime reszelt héja
1/2-1lime leve (ízlés szerint)
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 tojás
só, bors
3 ek. arany lenmag őrlemény
1 chili apróra vágva maggal vagy nélkül
2 ek. coconut aminos (szójaszósz helyett, opcionális)
1 tk. erythritol
pár szál friss koriander aprítva
+
kevés kókuszolaj a sütéshez

Az édes chili szósz hozzávalói:
1 db chili
1/2 db habanero magok nélkül (opcionális)
1,2 dl víz
0,5 dl almaecet
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 dkg erythritol
1 ek. méz (opcionális)
csipet só
+
1 ek. nyílgyökérpor
2 ek víz

Elkészítés:


A halburgerhez a koriander és a chili kivételével mindent tegyél bele késes robotgépbe és aprítsd össze, többször kapcsold be, míg összeáll az egész. A végén keverd hozzá a koriandert és a chilit is. Nedves kézzel formázz burgereket belőle, serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat, figyelj, hogy a közepe is átsüljön. A szószhoz a nyígyökérporon és a 2 kanál vízen kvül minden hozzávalót tegyél bele a turmixgépbe, keverd simára. A magokat benne hagyhatod, vagy ki is kaprahatod, attól függ mennnyire erős szószt szeretnél. Habanero helyett is használhatsz chilit vagy ki is hagyhatod. Az édesítőt szintén saját ízlésed szerint adagolhatod. A szószt tedd egy kis fazékba és forrald fel, alacsony lángon főzd 5-10 percig, keverd csomómentesre a nyílgyökérport a vízzel, keverd hozzá. Forrald át, majd öntsd tiszta, fertőtlenített üvegbe, ha kihűlt tárold hűtőben

Thai halburger

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTKRÉMBEN SÜLT HAL
SAJTKRÉMBEN SÜLT HAL

A halfiilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Gyorsan pácolt tengeri hal zöldfűszeres kölessel
Gyorsan pácolt tengeri hal zöldfűszeres kölessel

Alaposan keverd össze a pác hozzávalóit. Ha dupla adagot készítesz, a felét le is fagyaszthatod a következő alkalomra. A halszeleteket forgasd meg a fűszeres pácban, majd tedd fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsahalászlé
Harcsahalászlé

A harcsát kifilézem. A filét közepes kockákra vágom, kicsit sózom és félreteszem. A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk