A halburger hozzávalói:
kb. 60 dkg fehér húsú halfilé (nálam tőkehal)
2 szál újhagyma apróra vágva
1/2 lime reszelt héja
1/2-1lime leve (ízlés szerint)
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 tojás
só, bors
3 ek. arany lenmag őrlemény
1 chili apróra vágva maggal vagy nélkül
2 ek. coconut aminos (szójaszósz helyett, opcionális)
1 tk. erythritol
pár szál friss koriander aprítva
+
kevés kókuszolaj a sütéshez
Az édes chili szósz hozzávalói:
1 db chili
1/2 db habanero magok nélkül (opcionális)
1,2 dl víz
0,5 dl almaecet
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 dkg erythritol
1 ek. méz (opcionális)
csipet só
+
1 ek. nyílgyökérpor
2 ek víz
A halburgerhez a koriander és a chili kivételével mindent tegyél bele késes robotgépbe és aprítsd össze, többször kapcsold be, míg összeáll az egész. A végén keverd hozzá a koriandert és a chilit is. Nedves kézzel formázz burgereket belőle, serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat, figyelj, hogy a közepe is átsüljön. A szószhoz a nyígyökérporon és a 2 kanál vízen kvül minden hozzávalót tegyél bele a turmixgépbe, keverd simára. A magokat benne hagyhatod, vagy ki is kaprahatod, attól függ mennnyire erős szószt szeretnél. Habanero helyett is használhatsz chilit vagy ki is hagyhatod. Az édesítőt szintén saját ízlésed szerint adagolhatod. A szószt tedd egy kis fazékba és forrald fel, alacsony lángon főzd 5-10 percig, keverd csomómentesre a nyílgyökérport a vízzel, keverd hozzá. Forrald át, majd öntsd tiszta, fertőtlenített üvegbe, ha kihűlt tárold hűtőben
Hozzávalók 41 dkg lazac dijoni mustár nádcukor olaj 1 fej kelkáposzta pezsgő só bors Elkészítés A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalfüstölés grillben, vagy lábasban. Kell hozzá egy szép darab hal, mely elég zsíros, vagyis a legjobb az angolna, a busa, a harcsa, de finom a csuka, a ponty vagy a kisebb-nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ. A füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olvasztott vajba keverjük a fokhagymát, petrezselymet, és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben fél-egy órát pihentetjük. A lisztből, to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű