Hozzávalók:
60 dkg vajhal
4 szál rebarbara
40 dkg hízott kacsamáj
só
bors
4 fej sonkahagyma vagy salottahagyma
pár csepp olaj
10 dkg cukor
1 dl fehérbor
pár csepp citromlé
fél ág rozmaring
Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk. A cukrot halványra karamellizáljuk, rádobjuk rozmaringot, a rebarbarát és a cikkekre vágott hagymát, felöntjük a borral, és kb. 5 perc alatt megpároljuk.
A halat és a májat sózzuk, beolajozott grillrácsra téve néhány perc alatt megsütjük. Frissen őrölt borssal vagy színes borssal megszórjuk, és a hagymás rebarbarakompóttal és kenyérrel tálaljuk.
Tepsibe öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt,...
Elkészítési idő: 4 h Nehézség: KönnyűHevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVékonyan bedörzsöljük mindkét oldalát a lazacnak sóval, őrölt fehérborssal. Fedett dobozban egy napra hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, intenzív hőfokon, fedő alatt pirosra sütjük r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is. Hűtsd be a makrélakrémet min. 10 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű