Családireceptkönyv.hu

Grillezett vajhal kacsamájjal és hagymás rebarbora


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg vajhal
4 szál rebarbara
40 dkg hízott kacsamáj

bors
4 fej sonkahagyma vagy salottahagyma
pár csepp olaj
10 dkg cukor
1 dl fehérbor
pár csepp citromlé
fél ág rozmaring

Elkészítés:


Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk. A cukrot halványra karamellizáljuk, rádobjuk rozmaringot, a rebarbarát és a cikkekre vágott hagymát, felöntjük a borral, és kb. 5 perc alatt megpároljuk.

A halat és a májat sózzuk, beolajozott grillrácsra téve néhány perc alatt megsütjük. Frissen őrölt borssal vagy színes borssal megszórjuk, és a hagymás rebarbarakompóttal és kenyérrel tálaljuk.

Grillezett vajhal kacsamájjal és hagymás rebarbora

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL

A HAL DARABOKAT BESÓZZUK MAJD PANÍROZZUK ÚGY,HOGY A ZSEMLEMORZSÁT ÖSSZEKEVERJÜK A SZEZÁM MAGGAL A MEGPUCOLT KRUMPLIT SÓS VÍZBEN MEGFŐZZÜK MAJD ÖSSZENYOMJUK A VAJJAL TEJJEL HABOSRA...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac steak
Lazac steak

A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal. Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával
Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával

A pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Céklás marinált halfilé
Céklás marinált halfilé

A céklát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és bő, forró olajban k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk