1 kg tőkehalfilé (vagy bármilyen más hal)
4 evőkanál finomliszt
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj
A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított halat jó két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban kisütjük. Ezután elkészítjük a páclevet. Hagyományos salátalevet készítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a fűszert szoktam elkészíteni. Lehet készen kapni halas fűszerkeveréket, egy párat próbáltam már, de sosem volt az igazi. (Az egyetlen talán a Lucullus halas fűszerkeveréke...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűVékonyan bedörzsöljük mindkét oldalát a lazacnak sóval, őrölt fehérborssal. Fedett dobozban egy napra hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, intenzív hőfokon, fedő alatt pirosra sütjük r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű