menu

Családireceptkönyv.hu

Dunai halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg ponty, harcsa, törpeharcsa, 2 fej hagyma, édes és csípős házipaprika

Elkészítés:


A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva főzöm, sohasem keverem. A főzés vége felé beleteszem a tejet és az ikrát, majd a paprika maradékát.

Dunai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Spagetti karamellizált póréval és garnélával
Spagetti karamellizált póréval és garnélával

A hagyma hajas végét és a sötétzöld részét levágjuk. A zöldséget keresztben elfelezzük. Mindkét felét most hosszában félbevágjuk, és éles késsel hosszában vékony, kb. 2-3mm széles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött tintahal spagettivel
Töltött tintahal spagettivel

A tintahalakat megtisztítom, a belsőségeket kiszedem, a bőrét lehúzom, majd a „szárnyait és a csápjait is levágom, ezeket félreteszem, azután a testét kifordítom és csap alatt lemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Halas tészta
Halas tészta

A tésztát a szokásos módon feltesszük főni. Közben elkészítjük a halas mártást. A halkonzervet az olajjal együtt lábosba tesszük és átpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal
Lazacos rizottó uborkával és tárkonnyal

Hevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk