menu

Családireceptkönyv.hu

Dunai halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg ponty, harcsa, törpeharcsa, 2 fej hagyma, édes és csípős házipaprika

Elkészítés:


A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva főzöm, sohasem keverem. A főzés vége felé beleteszem a tejet és az ikrát, majd a paprika maradékát.

Dunai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Céklás marinált halfilé
Céklás marinált halfilé

A céklát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és bő, forró olajban k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-sajtos hekk
Citromos-sajtos hekk

A halszeleteket egyesével egy nagy darab alufóliára fektetjük (akkora legyen, hogy be tudjuk vele csomagolni). A halra teszünk pár csepp olívaolajat. Megsózzuk, bors...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fogasfilé Kárpáti módra
Fogasfilé Kárpáti módra

1. A halat 4 szeletre vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kisebb cikkekre daraboljuk. 2. A hagymát egy serpenyőben 5 deka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre
Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre

A pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk. Vinaigrette: egy kis f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk