Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tárkonyos füstölt pisztrángos leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 doboz halászlé alap (1,2 l leveshez)
2 db sárgarépa
3 db fehérrépa
tárkony
tejföl
egy kevés liszt
mustár

ikra, haltej ízlés szerinti mennyiségben
1 db hidegen füstölt lillafüredi pisztráng

Elkészítés:


A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízestjük. Amikor majdnem kész, beletesszük a haltejet és/vagy ikrát.
A füstölt pisztráng húsát leszedjük a gerincéről és 1-2 cm-es darabokra törjük. Mielőtt elzárjuk a levest, beletesszük a pisztrángot és nagyon rövid ideig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nálunk ez a karácsonyi halászlé. :)
Hidegen füstölt pisztrángot csak Lillafüreden lehet kapni. Melegen füstölt pisztrángot viszont sok helyen. Azzal is nagyon finom. :)

Tárkonyos füstölt pisztrángos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott lazac
Rakott lazac

A halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Céklás tonhalkrém
Céklás tonhalkrém

1. Reszeld le a céklát, és keverd össze a többi hozzávalóval. Ehhez én aprítógépet szoktam használni, azzal csupán pár fordulat mindez. 2. Ha van rá lehetőség - és még kibírod a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fehérboros kékkagyló fűszervajas bagettel
Fehérboros kékkagyló fűszervajas bagettel

1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Majonézes-citromos tonhalkrém
Majonézes-citromos tonhalkrém

A majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk