menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos füstölt pisztrángos leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 doboz halászlé alap (1,2 l leveshez)
2 db sárgarépa
3 db fehérrépa
tárkony
tejföl
egy kevés liszt
mustár

ikra, haltej ízlés szerinti mennyiségben
1 db hidegen füstölt lillafüredi pisztráng

Elkészítés:


A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízestjük. Amikor majdnem kész, beletesszük a haltejet és/vagy ikrát.
A füstölt pisztráng húsát leszedjük a gerincéről és 1-2 cm-es darabokra törjük. Mielőtt elzárjuk a levest, beletesszük a pisztrángot és nagyon rövid ideig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nálunk ez a karácsonyi halászlé. :)
Hidegen füstölt pisztrángot csak Lillafüreden lehet kapni. Melegen füstölt pisztrángot viszont sok helyen. Azzal is nagyon finom. :)

Tárkonyos füstölt pisztrángos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Spagetti karamellizált póréval és garnélával
Spagetti karamellizált póréval és garnélával

A hagyma hajas végét és a sötétzöld részét levágjuk. A zöldséget keresztben elfelezzük. Mindkét felét most hosszában félbevágjuk, és éles késsel hosszában vékony, kb. 2-3mm széles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tilápia
Fokhagymás tilápia

A vajat rakjuk bele egy kis lábasba a finomra vágott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel. Legkisebb lángon melegítsük addig, amíg a vaj gyöngyözni kezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tengeri halfilé sörbundában
Tengeri halfilé sörbundában

A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ruszli
Ruszli

Az alaposan átmosott apróhalat vastagon besózom, 1 hétre hűtőbe teszem (ne izgulj, a hal nem lesz túl sós). 1 hét múlva a halakat sótól hideg vízben többször kiáztatom, majd lecsor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk