2 doboz halászlé alap (1,2 l leveshez)
2 db sárgarépa
3 db fehérrépa
tárkony
tejföl
egy kevés liszt
mustár
só
ikra, haltej ízlés szerinti mennyiségben
1 db hidegen füstölt lillafüredi pisztráng
A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízestjük. Amikor majdnem kész, beletesszük a haltejet és/vagy ikrát.
A füstölt pisztráng húsát leszedjük a gerincéről és 1-2 cm-es darabokra törjük. Mielőtt elzárjuk a levest, beletesszük a pisztrángot és nagyon rövid ideig főzzük.
Nálunk ez a karácsonyi halászlé. :)
Hidegen füstölt pisztrángot csak Lillafüreden lehet kapni. Melegen füstölt pisztrángot viszont sok helyen. Azzal is nagyon finom. :)
A halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkf...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Reszeld le a céklát, és keverd össze a többi hozzávalóval. Ehhez én aprítógépet szoktam használni, azzal csupán pár fordulat mindez. 2. Ha van rá lehetőség - és még kibírod a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz