menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós-gombás halragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg harcsa filé
1 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
3 dkg pirospaprika
50 dkg paprika
25 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet ételízesítő
20 dkg gomba
3 gerezd áttört fokhagyma

Elkészítés:


A harcsát megsózzuk.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, a zsírban odatesszük pirulni, közben a vöröshagymát felére vágjuk, majd a félig kisütött szalonnához adjuk.
Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk sót, a pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát és a negyedelt paradicsomot, majd elkeverjük.
Ha félig megpárolódott, hozzáadjuk a haldarabokat és a gombát, majd készre főzzük.
Kóstolás után, tetszés szerint ízesítjük.
Köret lehet tejfölös csusza, tészta, vagy sült burgonya is.
A zsiradék mennyiségére ügyeljünk, akkor finom, ha az étel jó zaftos marad.

Lecsós-gombás halragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alaszkai lazacleves
Alaszkai lazacleves

Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL

A HAL DARABOKAT BESÓZZUK MAJD PANÍROZZUK ÚGY,HOGY A ZSEMLEMORZSÁT ÖSSZEKEVERJÜK A SZEZÁM MAGGAL A MEGPUCOLT KRUMPLIT SÓS VÍZBEN MEGFŐZZÜK MAJD ÖSSZENYOMJUK A VAJJAL TEJJEL HABOSRA...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sprotni sütve
Sprotni sütve

A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Halfilé petrezselymes tejszínnel
Halfilé petrezselymes tejszínnel

A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk