- Kb fél kg afrikai harcsa
- Bio halfűszerkeverék
- 1-2 csipet pirospaprika
- kb 5 dkg vaj
- Reggel a halat megmossuk és befűszerezzük mindkét oldalát (keverékkel és paprikával)
- A tepsi aljára teszem a vajat, úgy, hogy a hal alatt legyen
- Esetleg kevés olívaolajat is tehetünk mellé
- Alufóliával lefedve kb 20 percig sütjük közepes hőfokon
- Levesszük a fóliát és még max 8-10 percig sütjük
- Sült krumplival, hagymás krumplival, uborka salátával tálaljuk.
- Majonéz is nagyon illik hozzá
- Itt Csabán szarvasi afrikai harcsát lehet beszerezni, ami nagyon finom
A halfilét húsdarálón ledaráljuk. Már ekkor, a darálás közben is hozzádarálhatunk egy db kisebb vöröshagymát. Fontos, hogy a darált halhúsban a szokásosnál több vöröshagyma legyen,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra, vagy karikára vágott zöldségeket, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal, aprított tárkonnyal ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitéhez Egy mély tálba öntjük a lisztet, sót, fehérbort. Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, a többi hozzávalóhoz öntjük, elkezdjük gyúrni a tésztát. Apránké...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű