Családireceptkönyv.hu

Afrikai harcsa sütve Kati mama módra


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- Kb fél kg afrikai harcsa
- Bio halfűszerkeverék
- 1-2 csipet pirospaprika
- kb 5 dkg vaj

Elkészítés:


- Reggel a halat megmossuk és befűszerezzük mindkét oldalát (keverékkel és paprikával)
- A tepsi aljára teszem a vajat, úgy, hogy a hal alatt legyen
- Esetleg kevés olívaolajat is tehetünk mellé
- Alufóliával lefedve kb 20 percig sütjük közepes hőfokon
- Levesszük a fóliát és még max 8-10 percig sütjük

- Sült krumplival, hagymás krumplival, uborka salátával tálaljuk.
- Majonéz is nagyon illik hozzá

Trükkök, tippek, praktikák:


- Itt Csabán szarvasi afrikai harcsát lehet beszerezni, ami nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Toszkán halleves
Toszkán halleves

Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marinált hal
Marinált hal

A marinádot felforralni. Leforrázni vele a hagymakarikákat. Tálban rétegezni a hagymát, halat és a levet hidegen ráönteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült harcsa filé Gratinírozott harcsa
Csőben sült harcsa filé Gratinírozott harcsa

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia

- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk