menu

Családireceptkönyv.hu

Sült karfiol krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(4 adag)

1 közepes fej karfiol (zöldje és torzsa nélkül kb. 70 dkg)
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
1,2 liter alaplé, vagy víz
6 dkg hideg vaj

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer, majd egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk. A karfiolokat megfordítjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 25 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. Közben az alaplevet, vagy vizet felforrósítjuk. Az elkészült sült karfiolt a forró alaplébe tesszük, és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet erős teljesítményű turmixgépbe tesszük (ha kis űrtartalmú gépünk van, akkor két adagban), és teljesen simára pürésítjük. Hozzáadjuk a hideg vajat, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. Ízlés szerint pirított magokkal (mogyoró, dió, sós mandula), fűszerolajjal (pl. chili- vagy paprikaolaj, dióolaj, olívaolaj) tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vöröshagymát is és a fokhagymát földa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

Előző nap megfőzzük a sertés csülköt, beáztatjuk a babot. A csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a fehér répát, sárg...

Elkészítési idő: 3-4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Kolbászos káposztaleves
Kolbászos káposztaleves

A káposztát felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, a felvagdosott hagymát dinsztelni kezdjük benne, majd a káposztát is hozzáadjuk. 2-3 percig hagyjuk dinsztelődni, majd lehúzzuk a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

1 A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. 2 Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk