1/2 kg karfiol
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
só
bors
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, és a rózsákat beletesszük a turmixgépbe. Öntünk rá annyi főzőlevet, hogy a gép könnyedén megbirkózzon a pürésítéssel.
Közben egy kis tálkában simára keverjük a habarást, azaz a lisztet a tejszínnel, majd néhány kanál forró főzővízzel hőkiegyenlítést végzünk, és azt is beleöntjük a turmixpohárba. Összeturmixoljuk.
Visszaöntve a lábasba felforraljuk – ha keményítővel készítjük a habarást, akkor már ne forraljuk – és végül annyi tejszínt adagolunk a leveshez, hogy az ideális sűrűséget elérje.
Bőven tekertünk bele borsot, szerecsendiót. Betétnek egyben hagyott, megfőtt karfiolrózsát adhatunk hozzá.
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük. A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgulyás disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű