2 adag
4 db csirke alsócomb
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
2 dl csirke alaplé
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal.
A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.
Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30x6 cm
Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk. Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a fe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm, leszűröm. Zsemlemorzsában meghempergetem, tepsibe teszem, majd 1 tojással elkevert tejföllel leöntöm, és szép pirosra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, zöldborsót, fűszerezem. Fedő alatt puhára párolom. Ezalatt kisütöm a kockára vágott krumplit....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA makarónit 6-7 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük. A sonkát, az uborkát és a paradicsomot és a sajtot apró darabokra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű