50 dkg kenyér liszt
8 dkg margarin olvasztott
5-6 ek, cukor
2 dkg élesztő
3,5 dl tej kellett nekem a kenyérliszthez ,és olaj,pici só,vaníliaaroma
A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.Sütésálló lekvárt használtam,hűlés után porcukroztam .
A lisztet tálba szitáljuk , közepébe mélyedést nyomunk és abba morzsoljuk az élesztőt.Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük úgy, hogy az élesztő elkeveredjen a tejben, közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk, mint a kalácsot és két-két darabot összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben A többi hozzávalót addig összemorzsoljuk,majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk . Nem ragadós,könnyen kezelhető tésztát kell kap...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: NehézA mazsola és gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk a hozzávalókból, hagyjuk megkelni. Kelés után hozzákeverjük a gyümölcsöket majd a sütőformában újrakelesztjük. Sütés közbe...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű