Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

146. Kürtös kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
3 ek.cukor
1 tojás
2 tojássárgája
1 tk..só
citromhéj
8 dkg olvasztott margarin

forgatáshoz:
darált dió
kókuszreszelék
fahéj
cukor
vaníliás cukor

Elkészítés:


Dagasztani.15 perc pihi. Átdolgozni, háromszorosára keleszteni.
Fél cm-re ellapogatni,csigavonalban,pizzavágóval kb,2 cm
csíkokra vágni.
Olajos hengerre tekerni, átkenni olajjal, cukros ,vaníliás, darált dióba,forgatni.Tepsin 15 perc pihi.
180 fokon kb.18 perc sütés.
A kókuszosnál a nyers tésztát csak cukorba forgatni és sütni.
180 fokon kb. 15 perc .Forrón lekenni olvasztott margarinnal és kókuszreszelékbe forgatni.






Trükkök, tippek, praktikák:


6 db nagy fa

146. Kürtös kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Diós - almás tekert
Diós - almás tekert

A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összeállítjuk a tésztát, majd kb. 1 órát kelesztjük. A lereszelt almát citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Foszlos kalács
Foszlos kalács

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 2 csomag élesztőt a két tojássárgáját, a tejet, a rumot, cukrot, és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává, ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós, fonott briós
Foszlós, fonott briós

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben és hozzákeverjük a lisztet. Jól összedolgozzuk és 1-2 órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót, hogy szoba-hőmérséklet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hokkaido- tejes kalács
Hokkaido- tejes kalács

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk