Családireceptkönyv.hu

Pudingos csigák tej tojás és gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

300 gramm gluténmentes kelt tésztához való liszt, nálam ebből 250 gramm Nutrifree Mix Per Pane és 50 gramm Farmo LP Low Protein
13 gramm friss Budafoki élesztő
2 evőkanál cukor
200 ml folyadék (100 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
2 ek olaj
1/2 csomag van. cukor
reszelt citromhéj
30 ml víz (ezt még dagasztáskor hozzá kell adagolni)

Ezenkívül:


4 dl Joya mandulás rizstej
3 kanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (dr. oetker)
1 kiskanál vaníliás cukor

A tetejére:

3 ek Joya mandulás rizstej és
1 tk Vitador margarin összemelegítve

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan hozzáadtam a 30 ml vizet és az olajat. Mikor szépen kidolgozta a tésztát nagyon kevés kb. negyed kanál lisztet adtam még hozzá átgyúrtam és kevés olajat hogy elváljon a kezemtől. A tésztagombócot lefedtem és 40 percig kelesztettem.

Elkészítettem a pudingot a szokásos módon és habverővel keverve kihűtöttem nagyjából, majd félretettem.


Ezután egy normál kerek kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. Rizslisztes nyújtódeszkán kinyújtottam a tésztagombócot, lekentem a pudinggal és feltekertem.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és 20 perc időtartamra beállítottam a sütőt. Addig nem nyitogattam. Ezután lekentem az összemelegített tejes keverékkel és még 20 percre beállítottam a sütőt. Nem kell vastagon meglocsolni, csak kerüljön mindenhova.




Kb. 13 perc elteltével a kapcsos tortaforma oldalát levettem, a sütőpapírcsíkot onnan eltávolítottam és hagytam, hogy az oldaluk is szépen megpiruljon. Az alsó képen látható állapot volt, mikor levettem a sütőpapírt és a forma oldalát. Ezután még 7 percet sültek míg megpirultak.

Pudingos csigák tej tojás és gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vanilia pudingos kalàcs
Vanilia pudingos kalàcs

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kalácstésztát készítünk, majd a tésztát megkelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 9 dl tejben megfőzünk 3 csomag vaniliàs pudingot, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Knédli
Knédli

Felfuttatom az élesztőt hozzá adom a tojást, a sóval összekevert lisztet, a vizet apránként, hogy kelttészta keménységű tészta legyen. Nagyon jól ki kell dagasztani, majd duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Mákos és diós kalács
Mákos és diós kalács

250 ml tejben felolvasztunk 5 dkg vajat, majd ha már nem túl forró, beleteszünk 1 ek.cukrot, 25 g élesztőt belemorzsolunk. A tésztához szükséges 40 dkg lisztből kiveszünk 2 evőkaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk