Hozzávalók:
300 gramm gluténmentes kelt tésztához való liszt, nálam ebből 250 gramm Nutrifree Mix Per Pane és 50 gramm Farmo LP Low Protein
13 gramm friss Budafoki élesztő
2 evőkanál cukor
200 ml folyadék (100 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
2 ek olaj
1/2 csomag van. cukor
reszelt citromhéj
30 ml víz (ezt még dagasztáskor hozzá kell adagolni)
Ezenkívül:
4 dl Joya mandulás rizstej
3 kanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (dr. oetker)
1 kiskanál vaníliás cukor
A tetejére:
3 ek Joya mandulás rizstej és
1 tk Vitador margarin összemelegítve
Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan hozzáadtam a 30 ml vizet és az olajat. Mikor szépen kidolgozta a tésztát nagyon kevés kb. negyed kanál lisztet adtam még hozzá átgyúrtam és kevés olajat hogy elváljon a kezemtől. A tésztagombócot lefedtem és 40 percig kelesztettem.
Elkészítettem a pudingot a szokásos módon és habverővel keverve kihűtöttem nagyjából, majd félretettem.
Ezután egy normál kerek kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. Rizslisztes nyújtódeszkán kinyújtottam a tésztagombócot, lekentem a pudinggal és feltekertem.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és 20 perc időtartamra beállítottam a sütőt. Addig nem nyitogattam. Ezután lekentem az összemelegített tejes keverékkel és még 20 percre beállítottam a sütőt. Nem kell vastagon meglocsolni, csak kerüljön mindenhova.
Kb. 13 perc elteltével a kapcsos tortaforma oldalát levettem, a sütőpapírcsíkot onnan eltávolítottam és hagytam, hogy az oldaluk is szépen megpiruljon. Az alsó képen látható állapot volt, mikor levettem a sütőpapírt és a forma oldalát. Ezután még 7 percet sültek míg megpirultak.
A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük. Az idő a melegtől függ,én a tűzhely ajtajára tettem,így kb 45-50 perc a kelesztési idő. Hengerré formáltam,miután l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal,tojással és a többi hozzávalóval összemorzsoltam. Hozzá öntöttem a felfuttatott élesztőt és átgyúrtam. Egy viszonylag lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ki...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-) Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg) – 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl) – 1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű