Családireceptkönyv.hu

Pudingos csigák tej tojás és gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

300 gramm gluténmentes kelt tésztához való liszt, nálam ebből 250 gramm Nutrifree Mix Per Pane és 50 gramm Farmo LP Low Protein
13 gramm friss Budafoki élesztő
2 evőkanál cukor
200 ml folyadék (100 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
2 ek olaj
1/2 csomag van. cukor
reszelt citromhéj
30 ml víz (ezt még dagasztáskor hozzá kell adagolni)

Ezenkívül:


4 dl Joya mandulás rizstej
3 kanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (dr. oetker)
1 kiskanál vaníliás cukor

A tetejére:

3 ek Joya mandulás rizstej és
1 tk Vitador margarin összemelegítve

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan hozzáadtam a 30 ml vizet és az olajat. Mikor szépen kidolgozta a tésztát nagyon kevés kb. negyed kanál lisztet adtam még hozzá átgyúrtam és kevés olajat hogy elváljon a kezemtől. A tésztagombócot lefedtem és 40 percig kelesztettem.

Elkészítettem a pudingot a szokásos módon és habverővel keverve kihűtöttem nagyjából, majd félretettem.


Ezután egy normál kerek kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. Rizslisztes nyújtódeszkán kinyújtottam a tésztagombócot, lekentem a pudinggal és feltekertem.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és 20 perc időtartamra beállítottam a sütőt. Addig nem nyitogattam. Ezután lekentem az összemelegített tejes keverékkel és még 20 percre beállítottam a sütőt. Nem kell vastagon meglocsolni, csak kerüljön mindenhova.




Kb. 13 perc elteltével a kapcsos tortaforma oldalát levettem, a sütőpapírcsíkot onnan eltávolítottam és hagytam, hogy az oldaluk is szépen megpiruljon. Az alsó képen látható állapot volt, mikor levettem a sütőpapírt és a forma oldalát. Ezután még 7 percet sültek míg megpirultak.

Pudingos csigák tej tojás és gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
10 perces kuglóf
10 perces kuglóf

Mindent egybe keverek kivéve a kakaót!A tészta felét a formába öntöm a másik felébe belekeverem a kakaót!180 fok kb 20 perc!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
finom almas
finom almas

170 fokos sütőbe megsütni, én 30 percig sütöttem, mikor kihült megszórtam a tetejét olvasztott csokival. Olyan finom puhácska lett az almától hogy,,,mnyami:-) Ajánlom barátaim ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk