30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 dkg élesztő
50 ml tej
kis só
1-2 kanál cukor
1 tojás
A töltelékhez:
20 dkg túró
2-3 kanál cukor
1-2 kanál búzadara
mazsola
citromhéj
1-2 kanál tejföl
Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát két részre vesszük, vékony kőr alakra nyújtjuk, 8 darabba vágjuk. Minden darabra teszünk a töltelékből feltekerjük, majd tojással lekenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 °C-on szép rózsaszínűre sütjük, körülbelül 20 perc alatt.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Sárgáját cukorral habosra keverjük és kakaó kivételével megy hozzá a többi hozzávaló végül a tojásfehérjehab óvatosan. Formába öntjük a massza 2/...
Elkészítési idő:A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztbe belerakjuk a sót és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. A sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük....
Elkészítési idő: