Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 2ó 30 p
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 db tojás
10 dkg vaj + 2 dkg
1 dl étolaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
sütésálló lekvár, buktánként egy teáskanálnyi

Elkészítés:


Az élesztőt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom.
Ezalatt a lisztet elkeverem a sóval, cukorral.
A vajat felolvasztom.
A meleg tejben elkeverem a tojást egy habverővel, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. A tejes keveréket és a felfuttatott élesztőt az egy deci olajjal a liszthez keverem, majd a tésztát addig dagasztom, amíg fényes kis labdát nem kapok, ami szépen, könnyedén elválik az edény falától.
Ezt követően egy órát kelesztem a tésztát, majd lisztezett deszkán átgyúrom, és egycentis vastagra nyújtom. Négyzetekre vágom (kb. 6x4cm), töltöm, majd a pici buktácskákat szorosan egymás mellé helyezem egy olajozott tepsiben. A buktákat 2 dekányi olvasztott vajjal megkenem, így pihenek még bő negyed órát, majd 160 fokos sütőben megsütöm őket -

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mákkal szórt csavart kalács
Mákkal szórt csavart kalács

A langyos tejhez keverünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és jól elkeverjük. Az élesztős tejet összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

◾️A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük (de nem forraljuk). ◾️A lisztet és az élesztőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és végül a tejet. ◾️Egy fakanál segíts...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sokadika kalács (anyutól)
Sokadika kalács (anyutól)

5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Stollen - adventi kalács
Stollen - adventi kalács

1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük. 2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk