Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 – 4 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 kanál kristálycukor, csipet só
A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.
A krém elkészítése : 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral gépi habverővel keverjük ki, adjunk hozzá 2-3 evőkanál kakaóport, majd a 3 tojásfehérje felvert habját is.
Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze. Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük. Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Tipp : Fahéjjal is elkészíthető.
1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik edényben a vajat keverjük habosra a cukorral. A tojásokat verjük fel, öntsük hozzá a vaníliaa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű