Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg rama, 3 evőkanál cukor, 1 db tojás, csipet só, 55 dkg liszt

Elkészítés:



A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk.
A rámát és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára öntjük, fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm es fánkszaggatóval kiszaggatjuk.


Kevés lekvárt teszünk mindegyik közepére, a tésztát ráhajtogatjuk és középen összecsípjük.

A fánkokat úgy helyezzük a muffin papírba , hogy alulra kerüljön az illesztés. Tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk és fél órát kelesztjük.

Majd 1 egész tojást ki tálba villával felverünk, megkenjük a tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

( kb 40 db lesz belőle )

Sütőben  sült fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos kuglóf
Joghurtos kuglóf

1. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. 2. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Túrós kuglóf
Túrós kuglóf

Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hoz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás bukta
Szilvás bukta

Kelt tésztánál van aki a kézi kidolgozásra esküszik, bevallom én ebből a szempontból elég kényelmes vagyok. Ha már itt van a kenyérsütő gépem, s rendelkezik a megfelelő programmal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dédi kuglófja - 100 éves recept
Dédi kuglófja - 100 éves recept

Na akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a to...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk