Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg rama, 3 evőkanál cukor, 1 db tojás, csipet só, 55 dkg liszt
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk.
A rámát és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára öntjük, fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm es fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Kevés lekvárt teszünk mindegyik közepére, a tésztát ráhajtogatjuk és középen összecsípjük.
A fánkokat úgy helyezzük a muffin papírba , hogy alulra kerüljön az illesztés. Tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk és fél órát kelesztjük.
Majd 1 egész tojást ki tálba villával felverünk, megkenjük a tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
( kb 40 db lesz belőle )
1. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. 2. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hoz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKelt tésztánál van aki a kézi kidolgozásra esküszik, bevallom én ebből a szempontból elég kényelmes vagyok. Ha már itt van a kenyérsütő gépem, s rendelkezik a megfelelő programmal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a to...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes