menu

Családireceptkönyv.hu

Marcipános aszalt szilvás stollen


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
25 dkg vaj (vagy zsír)
6 dkg Koronás Kristálycukor
25 dkg aszalt szilva
10 dkg dkg kandírozott citrom héj
10 dkg marcipán
1 tk mézeskalács fűszer
8 dkg olvasztott vaj
8 dkg Koronás Porcukor

Elkészítés:


A lisztet tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk: belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a kockázott vajat, a cukrot és összeállítjuk a tésztát. Lisztezett felületen 40x40 cm-re nyújtjuk, ráreszeljük a marcipánt, megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával és a kandírozott citrommal, majd, mint a rétest feltekerjük. Sodrófával megnyújtjuk, és a felét visszahajtjuk. 180 fokos sütőben 45 percig, pirosodásig sütjük. Ha elkészült, olvasztott vajjal meglocsoljuk és alaposan megszórjuk porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Banános-mogyorós-csokilencsés kuglóf
Banános-mogyorós-csokilencsés kuglóf

1. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Banánkenyér
Banánkenyér

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük. A banánokat pépesre törjük, bele a tojás és az olaj, összekeverjük. A két tál tartalmát, kézi habverővel óvatosan homogénné keverjük....

Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós batyu Limarától
Túrós batyu Limarától

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyorskovàszos kenyér
Gyorskovàszos kenyér

A 40 lisztet+1 dkg élesztőt+3,5 dl vizet fakanállal összekeverjük,galuska állagú legyen a tésztánk.Egy nagyobb tálba letakarva a konyhapulton hagyom másnap reggelig. Másnap a több...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk