Családireceptkönyv.hu

Csöröge fánk egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
A sütéshez: 4 dl olaj;
A tálaláshoz: 10 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÚRÓS KAKAÓS CSIGA
TÚRÓS KAKAÓS CSIGA

A túrót kikeverni a cukorral, majd fokozatosan hozzá a tej és az olaj , majd a pici sóval és a sütőporral elkevert liszt. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett deszkán k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virág fánk
Virág fánk

a mélyedés készítéséhez villára szúrt parafadugóElkészítés A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmor...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nutellás hópehely
Nutellás hópehely

A tejben a cukrot, sót felmelegítjük és a liszt+ élesztő+ vaj+ tojássárgája tésztához hozzáöntjük. Jól dolgozható tészta, gyorsan összeállítható, külön kelesztést nem igényel. 4 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk