1 kg rétes liszt
3 db tojássárgája
2 dl olaj
3 dl tej
1 zacskó sütőpor
10 dkg élesztő
3 dl tej
3 kanál kristálycukor
bármilyen töltelék
Élesztőt felfuttatjuk 3 dl langyos tejjel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet. Nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni. Dagasztás után a tésztából 9 db kis cipót készítünk.. Egyenként kisodorjuk a cipókat kör alakra kb 28- 30 cm átmérőjűre, aztán átlósan szétvágjuk úgy hogy 8 db háromszöget kapjunk, így összesen 72 db lesz ebből (9x8 ) töltjük úgy ,hogy a külső felére teszünk lekvárt , diót , túrót, bármit , még sós tölteléket is és feltekerjük, ahogy tekerjük úgy rakjuk a tepsibe. A tetejét megkenjük tojással.
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból, élesztőből, 10 dkg lisztből 2 dl langyos tejben kovászt készítünk. A kelt kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és a cukrot, elvegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejszínt, a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes