1 kg rétes liszt
3 db tojássárgája
2 dl olaj
3 dl tej
1 zacskó sütőpor
10 dkg élesztő
3 dl tej
3 kanál kristálycukor
bármilyen töltelék
Élesztőt felfuttatjuk 3 dl langyos tejjel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet. Nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni. Dagasztás után a tésztából 9 db kis cipót készítünk.. Egyenként kisodorjuk a cipókat kör alakra kb 28- 30 cm átmérőjűre, aztán átlósan szétvágjuk úgy hogy 8 db háromszöget kapjunk, így összesen 72 db lesz ebből (9x8 ) töltjük úgy ,hogy a külső felére teszünk lekvárt , diót , túrót, bármit , még sós tölteléket is és feltekerjük, ahogy tekerjük úgy rakjuk a tepsibe. A tetejét megkenjük tojással.
1.A langyos tejhez adjuk a cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. 2. Közben egy nagy keverőtálba tesszük a tészta többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt futtassuk fel (fél pohár langyos tej 1 tk cukor élesztő). A margarint morzsoljuk bele a lisztbe tegyük hozzá a többi alapanyagot és végül az élesztőt. Dolgozzuk szép si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg és adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi édesítőszert, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha az élesztő „felfutott”, akkor keverjük össze a lisztet, az édesítősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű