2 reszelt cukkini, 2 kanál olvasztott kókuszzsír, lisztek: hajdina-kókuszliszt-tápióka. Legtöbb volt a hajdina, a kókusz-tápióka kevesebb és kb. egyforma arányban.
Töltelék: kb. 8 alma reszelve, reszelt gyömbér és citromhéj, fűszerek. mézeskalács fűszerek
Annyi lisztfélét tettem a a cukkinihez, hogy összeálljon a tészta. Két sütőpapír között nyújtottam, majd két oldalról bevagdostam, alját megszurkáltam és meghintettem kókuszreszelékkel, hogy felvegye az esetleg kifolyó almalevet. Töltelékkel megtöltöttem, majd fontam.
A töltelék alsó része húslevesben főtt husikák mindenféle a csirkeaprólékról, kis cafatonként leszedegetve a nyak, szárny stb.... és ezt a főtt husit fűszereztem fokhagyma-gyömbér só-bors nigella őrlemény, erre jött a zöld rész ami mindenféle hagyma (póré-fokhagyma-vöröshagyma zsíron párolva összepürésítve, aztán erre jött két főtt tojás felkarikázva. 9 évesem csak úgy falta most vacsira.
Én kenyérsütőgépben dagasztom meg a tésztát, de ezt megtehetjük kézzel is. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A tojások sárgáját keverjük habosra a porc...
Elkészítési idő:A kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe öntsünk bele 1 dl langyos tejet, morzsoljuk bel...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...
Elkészítési idő: