Családireceptkönyv.hu

Nutellás kakaós kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tejre, 450 gr lisztre, 7 gr szárított élesztőre, 30 gr cukorra, egy csipet sóra, két tojás sárgájára és 80 gr vajra
Nutella,kakaópor

Elkészítés:


Az alapanyagokat tegyük egy tálba, majd lássunk hozzá a dagasztásnak. Mikor szépen összedolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta ronggyal és tegyük meleg helyre, félóra alatt annyira megkel, hogy kétszer akkora lesz.

Ezután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-kakaós krémmel, de a legfelsőt kihagyjuk a sorból. Ezután a kerek lapok közepére egy pohár segítségével megjelöljük a tészta középpontját. A tepsi ráhelyezve, a fölösleges részeket levágjuk. Ezután félbe, majd negyedbe vágva 16 felé szeleteljük a tésztát, ezek lesznek a virágszirmok. Ezeket szépen megcsavarjuk, és egy gyönyörű virágformájú sütit kapunk. A végén meg kell kenni tojásfehérjével a tetejét. 25 percig kell 180 fokos sütőben megsütni. Zseniálisan finom.

Nutellás kakaós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós csavart csiga
Kakaós csavart csiga

1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvaszto...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kuglóf
Kuglóf

1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük . 2. A tojások sárgáját cukorral keverjük ki. 3. Lisztet a sütőporral keverjük össze . Ezeket( 1.2.3) . összeöntjük egy tálba és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk