Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nutellás kakaós kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tejre, 450 gr lisztre, 7 gr szárított élesztőre, 30 gr cukorra, egy csipet sóra, két tojás sárgájára és 80 gr vajra
Nutella,kakaópor

Elkészítés:


Az alapanyagokat tegyük egy tálba, majd lássunk hozzá a dagasztásnak. Mikor szépen összedolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta ronggyal és tegyük meleg helyre, félóra alatt annyira megkel, hogy kétszer akkora lesz.

Ezután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-kakaós krémmel, de a legfelsőt kihagyjuk a sorból. Ezután a kerek lapok közepére egy pohár segítségével megjelöljük a tészta középpontját. A tepsi ráhelyezve, a fölösleges részeket levágjuk. Ezután félbe, majd negyedbe vágva 16 felé szeleteljük a tésztát, ezek lesznek a virágszirmok. Ezeket szépen megcsavarjuk, és egy gyönyörű virágformájú sütit kapunk. A végén meg kell kenni tojásfehérjével a tetejét. 25 percig kell 180 fokos sütőben megsütni. Zseniálisan finom.

Nutellás kakaós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Leopárd kalács
Leopárd kalács

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Kuglóf - 10 perces
Kuglóf - 10 perces

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük az étolajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. A tojások fehérjét verjük fel, majd forgassuk óvatosan bele a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
MINI DIÓS KALÁCS
MINI DIÓS KALÁCS

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, ráöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót meg a re...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Húsvéti kalács  (Limara)
Húsvéti kalács (Limara)

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk