130 g fehér édes kovász
50 g 3.5 % - os tej
250 g 30 %-os tejszín
6 g só
1csomag 8 g - os vanília cukor
80 g kristálycukor őrölve
2 tojássárgája
250 g BL 80 Gyermelyi kenyérliszt
250 g Durumliszt
100 g olvasztott de nem meleg vaj
A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe.
10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is.
A tésztát átraktam kelesztőtálba és ott 2,5 órát pihent,közben háromszor hajtogattam mint a kenyeret
Formázáskor 4 részre vágtam, gömbölyítettem mint a kenyérnél a cipót és sütőpapírral bélelt kalácssütő formába raktam.
Éjszakára hűtőbe tettem kelni 11 órára.
Reggel kivettem és 30 perces sütőben kelesztettem még másfél órát.
Tetejét tojássárgájával lekentem és betettem a 30 fokos sütőben.
A sütőt 200 fokra vettem alsó felső sütésre.
200 fokon sült 2-es szinten 20 percig, 1-es sinten 5 percig, 190 fokon 10 percig, alsó sütéssel 6 percig.
111 dkg lett
2017.04.29-30.
Édes kovász frissítése:
30 g édes kovász
30 g víz
12 g cukor
60 g BL 80 kenyérliszt
50 % -os hidratáltságú
Még lehetett volna sütni! !!!
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 kanál liszttel készíts kovászt és tedd langyos helyre. 2. A cukrot, sót a langyos tejben oldd fel. 3. A lisztet a kovásszal és sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesbeadgasztjuk, kelesztjük, formázzuk, kalácsformába tesszük, tejjel kenjük le sütjük kb. 35-40 percig sütjük aztán letakarjuk alufóliával, és a végefele levéesszük a fóliát színt sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A vízbe beletesszük a nádcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a xilittel, sóval, majd a tojással, kókuszzsírral, joghurttal is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű