menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres kalácskák


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


18 darabhoz:
7,5 dkg mandula, 7,5 dkg mogyoró, 1-1 citrom és narancs, 5 dkg friss/1 csapott kk. őrölt gyömbér, Rama margarin és liszt a formákhoz, 15 dkg finomliszt, 1 kk. sütőpor, 1/4 kávéskanál őrölt koriander, 1/4 mokkáskanál őrölt szegfűbors, 17,5 dkg lágy Rama margarin, 17,5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 tojás

A mázhoz és a díszítéshez:
5 dkg natúr pisztácia/mandula, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál narancslé

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval, a darált mandulával, mogyoróval és az őrölt fűszerekkel, aztán belereszeljük a gyömbért, valamint a citrom és a narancs héját. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk. A masszát arányosan elosztva a formákba szedjük-simítjuk úgy, hogy azokat csak 3/4 magasságig töltse ki, mert sülés közben a tészta jócskán megnő. Középső rácson 25-30 percig sütjük a kalácskákat, végül tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepük is átsült-e. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd tepsi peremére támasztott rácsra segítjük-emeljük őket, és hagyjuk egészen kihűlni. A sütő ajtaját bezárjuk, hogy a sütőtér meleg maradjon. A pisztáciát/mandulát darabosra vágjuk. A mázhoz a porcukrot habosra keverjük 1 evőkanál forró vízzel, a rummal, valamint a citrom- és narancslével. Belemártogatjuk a kalácskákat, a rácsra rakosgatjuk, és azonnal megszórjuk a pisztáciával/mandulával. A tepsivel együtt betoljuk a meleg, de kikapcsolt sütőbe, amelynek ajtaját fakanálnyéllel kitámasztjuk, és hagyjuk, hogy a máz teljesen megszáradjon (20-25 perc).

Trükkök, tippek, praktikák:


A mandulát és a mogyorót megdaráljuk. A citromot és a narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük. A gyömbért meghámozzuk. A sütőformákat gondosan kikenjük vajjal/margarinnal és beszórjuk liszttel, a felesleget kirázzuk-ütögetjük belőlük

Munka: kb. 40 perc Fogyasztható: 1 óra 30 perc múlva 1 darab: 260 kcal

Fűszeres kalácskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Az igazi foszlós fonott kalács
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Az igazi foszlós fonott kalács

Fontos!: minden alaktrész szobahőmérsékletű, kb. 2 órát várakoztak a pulton, a liszt szitálva, a tojás sárgája és a vaj a tejben. Tészta program, (1 ó 50 p ). Ha végzett, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
LEKVÁROS KALÁCSAIM
LEKVÁROS KALÁCSAIM

az anyagokat jól összedolgozzuk (az élesztőt csak bele morzsoljuk) és 30 percig kelesszük nyújtjuk és megkenjük lekvárral bármilyen formát készíthetünk belőle vagy csak összeteker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos babetka
Citromos babetka

a tojassargajat kikeverjuk a porcukorral beletesszuk a ket citron levet es a hejat belereszeljuk lisztet a sutoporral vaniliascukrot olajat es a vizet oszzekeverjuk simara majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel, amíg buborékozni nem kezd. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, egy tojással, a csipet s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk