Családireceptkönyv.hu

Kakaós foszlós kalács,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta .- 60 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája , 3,5 dl tej , 3 ek cukor , csipet só , 2 ek olaj kelt tésztát készítünk !
Kakaós töltelék 25 dkg margarin, cukor ízlés szerint, 3 ek sima kakaó por 1 ek liszt .
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük

Elkészítés:


A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet . A kettőt össze fonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal . Isteni finom !

Kakaós foszlós kalács,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Kétszínű kalács
Kétszínű kalács

,az élesztőt felfuttatom összegyúrom a hozzávalókat és 1 órát kelesztem majd kinyújtom mindkét tésztát alul a fehér ráteszem a barna tésztát és feltekerem, kettévágom és kikent tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Vajdasági sós tekercs
Vajdasági sós tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas fátyol bögrésen--Rupáner
Fahéjas fátyol bögrésen--Rupáner

A tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos kalács (Gasztromanus)
Mákos kalács (Gasztromanus)

A lisztet egy tálba szitáljuk. A langyos tejbe mehet bele az élesztő a cukor 3 kanál liszt a kimértből. Futtassuk fel. A lisztből vegyünk ki egy kisebb tálba kb. 10-15 dkg. A tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk